GRUPO PLAZA

dijous 19 de setembre

Especialistes debaten sobre la realitat i el futur de l’Arxiu Valencià del Disseny

La Universitat de València organitza aquesta tertúlia a les19 hores a la Facultat de Geografia i Història, on es conserven les donacions documentals

18/09/2019 - 

VALÈNCIA. Expertes i experts es reuniran en una tertúlia organitzada per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Esport, i la Fundació General de la institució acadèmica.

El col·loqui comptarà amb la participació dels tres donants de fons a l’Arxiu: els dissenyadors Vicent Martínez, Lola Castelló i Manuel Lecuona; el codirector de l’AVD, Xavier Giner; i el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria, que estaran moderats pel degà de la Facultat, Josep Montesinos.

En la tertúlia també estaran presents dissenyadors gràfics i creatius com ara Patricia Bolinche i Kike Correcher, així com representants de les institucions integrants del projecte de l’Arxiu: Universitat de València, Generalitat Valenciana i Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD), i de l’Ajuntament de València; a més de professorat i autoritats acadèmiques.

Aquest debat es produeix en el marc de la designació de València com a Capital Mundial del Disseny 2022 per la World Design Organization, concedida per primera vegada a una ciutat espanyola, i de la convocatòria dels Premis Nacionals d’Innovació i Disseny 2019, represa després de set anys, que podrien lliurar-se l’any que ve a València, seu de l’European Design Festival i els European Design Awards en 2020.

L’Arxiu Valencià del Disseny és un projecte que va arrancar en març del 2018 amb la constitució del grup de treball format per la Universitat, la Generalitat i l’EASD, sota la direcció de la professora Ester Alba.

Gestionat per la Universitat de València, mitjançant la seua Fundació General, l’Arxiu Valencià del Disseny ha estat creat amb els objectius principals de difondre i facilitar l’accés als seus fons a través de la seua digitalització i consulta en línia; proporcionar documentació original al personal investigador sobre el disseny per a analitzar els processos de creació, producció i difusió; i aplicar els resultats de l’activitat investigadora per a realitzar publicacions i exposicions a partir dels fons de l’Arxiu, posant-los en valor i consolidant així el disseny com a camp d’estudi.

Noticias relacionadas

Miele apoya el diseño valenciano con su presencia en Colón Design

Por  - 

La firma alemana se posiciona como la mejor opción de diseño en el equipamiento de electrodomésticos de cocción. Junto con su larga durabilidad y calidad, se convierten en la propuesta más completa del mercado.

Los asistentes al evento que se acerquen a conocer la nueva tienda oficial de Miele (c/ Hernán Cortés, 24) podrán participar en el sorteo de la máquina de café expuesta.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas