GRUPO PLAZA

Escola Europea de Pensament Lluís Vives

Investigadors de tota Europa analitzen el llegat de Vicent Andrés Estellés en La Nau

17/04/2024 - 

VALÈNCIA. La Universitat de València, amb motiu del centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés, organitza un cicle internacional de conferències per a reivindicar la dimensió internacional del poeta de Burjassot, un dels principals renovadors de la poesia contemporània en valencià. El cicle s’inscriu en el marc d’activitats de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives de la Universitat de València. 

El cicle està coordinat per l’escriptor  i catedràtic de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universitat de València, Josep Ballester. Totes les conferències se celebraran al Centre Cultural La Nau a les 19 hores. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

“L’objectiu d’aquest cicle és posar en valor la figura d’Estellés com un dels poetes europeus contemporanis més rellevants. De fet, la seua obra i la seua figura formen parteix del currículum d’universitats europees i ho demostrem amb la presència de sis investigadors, quatre dones i dos homes, especialistes en la seua obra”. Entre l’abril i el desembre es farà una conferència al mes a les 19 hores, a l’Aula Magna, del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. 

La iniciativa, segons explica Ballester, va partir del Vicerectorat de Cultura i Societat, que després de l’èxit de les IV Jornades d’Educació Lectora, Literària i Lingüística, celebrades al març, promogudes pel Grup d’Investigació ELCIS a la Facultat de Magisteri, al campus dels Tarongers,  per a reivindicar Estellés entre els futurs docents, va decidir traslladar el format a la Nau per a acostar-lo a la ciutadania i a la comunitat universitària. 

El cicle sobre aquest poeta, que va ser nomenat doctor ‘honoris causa’ per la Universitat de València el 1993, arrancarà el dilluns 22 d’abril amb Enric Bou, de la Università Ca’ Foscari Venezia, amb la conferència Les veus de Vicent Andrés Estellés: naufragi i meravelles. Posteriorment, el 13 de maig, Maria Àngels Francés, de la Universitat d’Alacant, impartirà la ponència Ressonàncies dialògiques en L’hotel París.

El 3 de juny se celebrarà la xarrada Nord enllà! La dimensió septentrional de Vicent Andrés Estellés, a càrrec de Dominic Keown, de la Fitzwilliam College Cambridge. Després del recés pel període estival i la temporada d’exàmens, el cicle es reprendrà amb el nou curs, en concret,  el 15 d’octubre, amb Veronica Orazi, de la Università degli Studi di Torino, que impartirà la conferència La projecció internacional d’Estellés: el poeta a l’aula.

A continuació Cèlia Nadal Pascual, de la Università per a Stranieri di Siena, presentarà El feixisme com a trauma col·lectiu: V. Andrés Estellés i la tradició europea el dia 18 de novembre. Finalment el cicle es clausurarà el 10 de desembre amb la conferència La posteritat de V. Andrés Estellés en el context europeu, a càrrec de Simona Skrabec, de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat que compta amb la participació de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de València, Caixa Popular i la Fundació General de la Universitat de València.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas