GRUPO PLAZA

AGENDA CULTURAL

Isabel-Clara Simó i Santiago Posteguillo protagonistes al Centre Cultural La Nau

27/03/2017 - 

VALÈNCIA. Els escriptors, Isabel-Clara Simó i Santiago Posteguillo, participaran els dies 29 i 30 de març l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives de la Universitat de València (UV) amb una conferència i un seminari al Centre Cultural La Nau.

L’autora alcoiana, Isabel-Clara Simó, oferirà la conferència ‘Què és el feminisme?’, dimecres, dia 29 de març, a les 19:00 hores, a l’Aula Magna, en un acte organitzat conjuntament amb l’Aula de Lectura i Escriptura de la UV amb l’entrada gratuïta. Aquesta escriptora és considerada com una de les autores modernes més importants de la literatura catalana, distingida recentment amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes per la seua obra ingent que s’ha forjat durant dècades, ‘És quan miro que hi veig clar’. Ha publicat al voltant de cinquanta títols en gairebé tots els gèneres: novel·la, narrativa breu i juvenil, teatre, poesia, guions radiofònics i televisius, recopilacions d’articles, assaig, memorialística. Com a periodista, ha dirigit el setmanari ‘Canigó’ i col·labora habitualment en nombrosos mitjans. 

Dijous, 30 de març, l’escriptor Santiago Posteguillo impartirà el seminari ‘Com escriure i com publicar una novel·la històrica’, que es farà a les Aules Seminari, d’11 a 13 hores on es requereix inscripció. Posteguillo és l’autor de la trilogia sobre Trajà, entre altres obres i explicarà en el seu seminari els quatre elements que, a parer seu, són necessaris per desenvolupar una novel·la històrica: “Arquitectura narrativa, superando el síndrome del Capitán Trueno, aprobando el test de Bechdel-Wallace y con un pequeño gran viaje”. 

Santiago Posteguillo

Filòleg, lingüista, doctor europeu per la UV, Santiago Posteguillo és en l’actualitat professor titular a la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló, on va exercir com a director de la seu en aquesta universitat de l’Institut Interuniversitari de Llengües Modernes Aplicades de la Comunitat Valenciana durant diversos anys. El 2014, Santiago Posteguillo va rebre el premi Barcino de novel·la històrica de l’Ajuntament de Barcelona i va ser nomenat ‘Ambaixador Honorífic’ de l'UJI. Aquell mateix any va publicar també ‘La sangre de los libros’, i un any després la Generalitat Valenciana va nomenar Santiago Posteguillo ‘Escriptor de l’Any 2015’.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la UV, amb la gestió de la Fundació General de la Universitat, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat obert, participatiu i crític, sobre els assumptes d’actualitat a escala mundial i també per a la societat valenciana.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme