GRUPO PLAZA

un conjunt d'instal·lacions i escultures sensibles a l'energia

José Antonio Orts proposa una ruta per 'Aire, aigua i llum' en el Museu de la Ciutat

8/02/2024 - 

VALÈNCIA. El Museu de la Ciutat acull des de hui l'exposició Aire, aigua i llum de l’artista José Antonio Orts. El regidor d'Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals, José Luis Moreno, i el mateix artista han inaugurat l'exposició, que va ser seleccionada el 2022 dins d’una convocatòria oberta de projectes expositius per un jurat multidisciplinari. Els membres del jurat van estar nomenats a proposta de l’Associació d’Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló (AVVAC), l'Associació Valenciana de Crítics d'Art, l'Acadèmia de Sant Carles, la Facultat de Belles de València i l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de València. 

La mostra inclou un conjunt d'instal·lacions i escultures sensibles a l'energia, que capten la presència i els gestos del visitant per les ombres que projecta o els xicotets corrents d'aire que provoca en passar. La instal·lació, que integra xicotetes plaques fotovoltaiques, transforma estos moviments en canvis i evolucions rítmiques, sonores i lluminoses i converteix l'espectador en part integral de les obres ja que, amb les seues accions, les humanitza i completa. 

Les peces inciten l'espectador al joc interactiu i provoquen un diàleg amb el visitant amb nombroses implicacions sonores, visuals, espacials i temporals. La percepció del visitant, el gaudi sensorial i les connexions entre el ser individual i la natura s'aconsegueixen a partir d'este joc de relacions. 

La mostra pot ser visitada fins al 5 de maig en l'horari habitual del Museu de la Ciutat. La visita al museu municipal municipal és gratuïta. També hi haurà visites guiades per a tots els públics dissabtes, a les 17.00, i diumenges, a les 11.00 i a les 12.00 hores.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas