GRUPO PLAZA

V Edició del programa de Residències Artístiques i Culturals per a joves

Joventut destina 75.000 euros per al talent jove i la creació

A través del programa Residències Artístiques 25 joves podran desenvolupar el seu projecte d'arts visuals, escèniques, musicals o cinematogràfiques

18/09/2022 - 

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Joventut, ha aprovat este divendres la convocatòria de la V Edició del programa de Residències Artístiques i Culturals per a joves 2022 amb una dotació de 75.000 euros. Estes beques pretenen donar suport als projectes de joves artistes i creadors locals mitjançant una ajuda econòmica, amb el fi d'incentivar la creació i fomentar les oportunitats de projecció de les seues obres. El projecte haurà d'estar dins d'àmbits com el de les arts visuals, cinema, música, fotografia, arts escèniques, arquitectura, arts en viu o arts plàstiques. L'objectiu d'esta convocatòria anual és facilitar que joves d'entre 18 i 35 anys presenten els projectes artístics que volen desenvolupar i fer-los realitat, a través d'una ajuda econòmica de 3.000 euros i uns equipaments i espais municipals que proporciona la Regidoria de Joventut per al desenvolupament del seu treball i la presentació final.

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha explicat que “este programa pretén donar suport als i les artistes emergents, ajudar-los a donar-se a conéixer i difondre la seua obra, al mateix temps que servir d'espai d'intercanvi, trobada, aprenentatge i reflexió vinculat al context artístic”. En destacar l'import global del programa, que és de 75.000 euros, ha explicat que “’Ajuntament aposta per consolidar este programa un any més”. El nombre de joves premiats podrà ser de vint-i-cinc i l'ajuda econòmica per a la realització de cada projecte serà de 3.000 euros. “Es tracta d'un programa prioritari per a la Regidoria, a través del qual pretenem oferir la primera oportunitat als joves creadors i donar suport al talent jove”, ha subratllat la responsable de Joventut en recordar que la Regidoria disposa d'una xarxa de sales d'exposicions en Espai Jove VLC, en alguns Centres Municipals de Joventut i en l´Hostal de Morella, que posem a la disposició de la gent jove perquè exposen les seues obres.

Els projectes que es presenten hauran d'ajustar-se als objectius detallats en les bases reguladores, com tindre un caràcter nou, utilitzar el període de la residència com a laboratori de producció cultural, investigació i difusió, així com reflexionar, per mitjà de l'obra i el seu procés creatiu, sobre l'entorn social. També es pretén crear sinergies entre els participants per a la creació de futurs projectes, generar espais d'intercanvi d'experiències i teixir una xarxa artística per a la difusió i visibilització dels projectes de la població jove de la ciutat. Els i les joves aspirants hauran d'estar empadronades a la ciutat de València o estar estudiant en un centre educatiu o universitari del municipi o estar treballant en una empresa amb domicili fiscal o tindre oficina oberta en esta ciutat.

Ibáñez ha afegit que els premis Residències Artístiques, que formen part del programa Cultura Jove, són una “oportunitat per a l'atracció del talent i impulsar la creació a la ciutat”. “L'art és una eina fonamental per a la societat, és important per al desenvolupament, per a l'aprenentatge, per a l'educació, ens fa reflexionar, per això, és important que des de les administracions donem suport a la formació, la creativitat i la innovació amb programes com este”.

La convocatòria de premis del programa ha sigut aprovada en la Junta de Govern Local, i posteriorment es publicarà en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) i en la Seu Electrònica de l'Ajuntament de València, www.valencia.es i en la web de la regidoria de Joventut. El termini per a la presentació de les sol·licituds serà de 20 dies naturals, a comptar des de l'endemà al de la publicació en el BOP. Després del termini de presentació de les propostes, una comissió avaluarà i seleccionarà els projectes, i, a continuació, donarà principi la fase de creació artística, que finalitzarà amb l'exposició pública dels resultats.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas