GRUPO PLAZA

obri VICENT MONSONÍS amb 'Filoxenia, el rapte d’Europa'

La 3ª edició del Cinema Ciutada Compromès torna amb més producions i 27 espais culturals

24/10/2017 - 

VALÈNCIA. L' Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM) ha presentat la tercera edició del Festival de Cinema Ciutadà Compromes (FCCC) amb una inauguració que ha tingut com a fil conductor la crisi d'Europa provocada per un conjunt de factors, com son l'arribada de refugiats, la militarització de les fronteres, el creiximent de la xenofobia, les polítiquesd’austeritat i la crisi de representació ciutadana i política. La película Filoxenia, el rapte d’Europa, dirigida pel valencià Vicent Monsonís, amb guió de Chon González, recull nombrosos testimonis d’experts europeus, autoritats polítiques i civils i refugiats.

La tercera edició del FCCC, impulsada per ACICOM compta amb 48 audiovisual sinscrits, de format curt, mitjà i llarg, junt altres 9 produccions fora de concurs i una sessió especial de youtubers socials. Estes xifres suposen un increment del cent per cent del programa oferit en l’edició de 2016. El festival d’enguany, que comença el 24 d’octubre i finalitzarà el 21 de novembre, podrà ser visionat en 27 sales de València, Elx, Monserrat, Sagunt i Aras de los Olmos. 

El FCCC és un festival de baix pressupost que convoca a produccions audiovisuals en les quals queden reflectides els problemes més urgents de la ciutadania i d'una nova regulació dels dretss ocials. La programació presenta un ample ventall de mirades creatives.  

El festival compta amb un jurat, coordinat per la periodista i vicepresidenta d’ACICOM, Emilia Bolinches, amb les col·laboracions de Pilar Pèrez Solano, directora i guanyadora d’un premi Goya, Pau Vergara, crític, Jaime Millás, periodista i escriptor, Juan Miguel Company, crític i catedràtic universitari, Ignacio Cort, crític, Helena Sánchez Bel, directora i productora, Fernando Franco, crític,Joaquin Vallet, crític, i Esteban Algaba, gestor cultural.

Este jurat resoldrà els títols mereixidors d'obtenir els guardons del FCCC 2017, en les modalitats de ficció, documental, produccions de col·lectius ciutadans, micromecenatge i audiovisual en valencià. A més es dona un premi especial per votació del públic i altre de youtubers per un jurat especial. El lliurament dels guardons tindrà lloc en el Teatre El Micalet el 21 de noviembre,on es projectará la película de ficció guanyadora d’aquesta tercera edició.

El festival està organitzat per ACICOM, una entitat social de voluntaris que treballen per "empoderar a la ciutadania en el reconeiximent d’una millora de la dieta mediática". En este tercera edició el festival compta amb la col.laboració de l’InstitutValencià de Cultura, la regidoria de Patrimoni i recursos Culturals de l’Ajuntament de València i Acció Cultural del País Valencià.

El festival ofereix un cicle dedicat a la memòria històrica les sessions del qual es passaran en els refugis rehabilitats de la guerra civil que es troben en l'Ajuntament de València i l'Institut Lluís Vives. També s'han programat dues sessions especials en col·laboració amb els festivals Humans Fest (vinculat a la Fundació per la Justícia) i Dona i Cinema per a presentar una selecció de produccions guardonades en les darreres edicions. La sessió especial de youtubers socials tindrà lloc en Octubre Centre de Cultura Contemporània. És un intent del festival per difondre les noves formes de fer cinema per part de joves coneixedors dels nous suports informàtics.

Per segona vegada el FCCC eixirà de València amb sessions especials en les poblacions d’Elx, Monserrat, Aras de los Olmos i Port de Sagunt. Les 27 sessions del festival tindran lloc en els següents espais culturals: Ca Revolta, Casa de Cultura de Monserrat, CCOO-PV, Centre Cívic i Cultural Tres Forques, Col·legi Major Rector Peset, El Ventanal, La Morada València, Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, Casal Jaume I d’Elx, Teatre Municipal d’ Aras de los Olmos, Intersindical, Mesó de Morella, Octubre Centre Cultura Contemporània, Fundació SGAE, Teatre El Micalet, UGT-PV, Aragó Cinema, Refugi de l’Ajuntament de València, Refugi de l’IES Lluís Vives, Anticedifici de l’Escola de Magisteri, Fundació FEIS de CC.OO., EASD de València, La Col·lectiva, Centre de Música i DansaNatzaret, Casal Jove del Port de Sagunt i, per últim, La Filmoteca (IVC).


Noticias relacionadas

EXPLANADA DE LA BIBLIOTECA PÚBLICA con ENTRADA GRATUITA

'Formentera Lady' cierra el ciclo Cinema de la Terreta 

Por  - 

'Formentera Lady' es la última película de la cuarta edición del ciclo Cinema de la Terreta. La cinta se proyecta mañana viernes 14 de junio a las 21:30 horas en la explanada de la Biblioteca Pública de València

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme