GRUPO PLAZA

amb el disc 'El Nadal del poble'

La Beneficència anuncia el Nadal a ritme de nadales folk junt amb 15 artistes i grups valencians

5/12/2017 - 

VALÈNCIA. L’Àrea de Cultura de la Diputació de València presenta El Nadal del poble (Mésdemil, 2017), un disc recopilatori de nadales tradicionals valencianes versionades per a l’ocasió per grups de folk i música tradicional actuals. El projecte, llançat per la Unitat de Normalització Lingüística de la Corporació provincial, pretén "recuperar i fer arribar a tots els racons del territori valencià aquest repertori tan valuós de cançons populars". El compacte ha comptat amb la compilació i selecció del crític musical Josep Vicent Frechina, el disseny de Daniel Olmo, d’Estudi Grafema, i producció musical a càrrec de Mésdemil, segell discogràfic especialista en música actual.

L’acte de presentació del disc tindrà lloc aquest dimarts, 5 de desembre, a les 19:00 hores, al Centre Cultural La Beneficència, i comptarà amb les intervencions del diputat de Cultura, Xavier Rius; la cap de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà; i el compilador del disc, Josep Vicent Frechina.

Aquest és el tercer CD que la Diputació de València dedica al repertori nadalenc valencià, després de Done’m l’asguilando! i Ara ve Nadal. En aquest sentit, El Nadal del poble, versionat pet intèrprets i formacions de música folk, representa "una segona oportunitat" per a una col·lecció de cançons que fins no fa molt de temps ressonaven per les places i carrers.

En l’enregistrament han participat un total de 15 artistes i grups de música valencians. Xavier de Bétera ha versionat la nadala Cançó d’alloguer (Càlig); Josep Aparicio ‘Apa’ interpreta Ja puguem, ja baixem (La Vila Joiosa); Hilari Alonso canta Asguirlando de l’Orxa; Carraixet posa veu al tema Tio Parrilla (Vallada); Urbàlia Rurana aporta Pastorets i pastoretes (El Castell de Guadalest); Musicants canta Asguilando de Moixentla Romàntica del Saladar ha versionat Nadales de la vellaPep Gimeno ‘Botifarra’ interpreta Posa vi, Pepeta (Xàtiva); la intèrpret Mara Aranda canta Campanetes i picarols (Alfarb); Jonatan Penalba Entra, entra motxilero (Monóver); Som Romancers aporta Ai pastissets, pastissets (Alcàsser); Arrop i Talladetes interpreta Aguinaldo de MassamagrellTres Fan Ball Vinga tia Maria (El Pinós); Trompa i Fil canta el tema La nit de matines (Les Coves de Vinromà); i Sitja posa música a En el sòl d’una penya (Artana).

Durant l’acte de presentació del disc es comptarà amb l’actuació d’Arrop i Talladetes, Trompa i Fil, Xavier de Bétera i Jonatan Penalba, els quals interpretaran les nadales que han musicat per a aquest treball. A més, tots els assistents a l’acte seran obsequiats amb un exemplar del disc.

El Nadal del poble forma part de les campanyes de difusió i promoció de l’ús del valencià impulsades per part de la corporació provincial. El CD serà distribuït entre els més de 180 ajuntaments als quals la Diputació de València presta assistència lingüística, així com als consistoris que disposen d’agència AVIVA de promoció del valencià. L’edició és no venal i podran escoltar-se les cançons en el web de Mésdemil.Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email