X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

teatre

La companyia Odin Teatret presenta 'Ave María' i 'Judith' a La Mutant

11/03/2019 - 

VALÈNCIA.El 1964, l´italià Eugenio Barba encara no havia arribat a la trentena i ja estava considerat com un dels grans innovadors del teatre europeu, notorietat que en bona part es devia als seus tres anys de formació al costat d´un dels grans mestres de la escena del segle XX, el polonès Jerzy Grotowski. En aquell temps, Barba ja s´havia establert professionalment a Dinamarca (abans havia exercit com a soldador i mariner en la propera Noruega), i va ser allà on, en el citat any, va decidir fundar la que amb el temps es convertiria en una de les companyies més influents de les últimes dècades: el Odin Teatret. En el seu afany renovador, l´autor italià fins i tot va tindre temps per a encunyar un terme -el Tercer Teatre- indispensable per a comprendre aquelles practiques teatrals que s´allunyen dels convencionalismes i opten per formular preguntes que cadascú ha de respondre.

Aquesta setmana, la prestigiosa factoria escènica representarà a La Mutant dos dels seus muntatges més aclamats. El primer d'ells (el dimecres 13 a les 20:30 hores) serà Ave María, que compta amb l´autoria i la direcció de Barba i té com a protagonista a l´actriu Julia Varley, que treballa junt a la companyia des de 1976. L´obra evoca la trobada amb la intèrpret xilena María Cánepa, en una cerimònia teatral que celebra la fantasia d´una actriu que va saber deixar empremta després de la seua mort.

Un dia després, el dijous 14 de març a la mateixa hora, serà una altra actriu emblemàtica de la companyia com Roberta Carreri l´encarregada de posar en escena Judith, un espectacle concebut per ella mateixa al costat de Barba i que porta representant arreu del món des de fa més de trenta anys. Valent-se del relat bíblic sobre Judith, l´obra proposa una reflexió sobre la vulnerabilitat i la violència a través del viatge d´una dona a la recerca del seu estimat.

Noticias relacionadas

pops marítims

Héctor Arnau (Las Víctimas Civiles): "El poder supo adueñarse del 15-M con fruición"

Por  - 

No queda claro si corren buenos tiempos para la poesía, pero desde luego sí lo son para la contestación política. El próximo EP de la banda valenciana, surgida en 2016 de la unión de Arthur Caravan y el poeta, traductor y performer Héctor Arnau, lleva por título El auge de la extrema pereza, y no parece necesario preguntarles por qué. El próximo sábado se subirán al escenario de La Mutant con nuevo material y un nuevo componente, el bajista castellonense Xavi Muñoz. Eso sí, para adquirir el disco tendremos que esperar hasta octubre

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email