Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

Producció d’un migmetratge sobre la dansa contemporània valenciana

La creació escènica i coreogràfica pren l'agenda de juliol al Rialto

6/07/2020 - 

VALÈNCIA. L’Institut Valencià de Cultura inicia aquest mes de juliol un programa de suport a la creació escènica valenciana amb diverses iniciatives adreçades a la reactivació en diversos fronts.

En primer lloc arriben una sèrie de lectures dramatitzades amb les quals el Teatre Rialto reobri les seues portes al públic del 7 a l’11 de juliol amb un dels textos sorgits del III Laboratori Ínsula Dramatària Josep Lluís Sirera. Un laboratori que vol estimular l’escriptura teatral generant unes condicions òptimes de treball, potenciar la dramatúrgia viva valenciana i combatre l’aïllament creatiu dels autors i autores fent que la seua escriptura forme part d’un procés més ampli.

El dimarts 7 es llegirà Yana o la Malatia del temps de Paula Llorens, una lectura dirigida per Gemma Miralles i interpretada per Sergio Caballero, Rafael Calatayud, Cristina Fernández Pintado, Cristina García, Paula Llorens i Raquel Piera.

D’altra banda, el dimecres 8 serà el torn de Y en la mañana todo se desvanece de Lucía Sáez, dirigida per Paco Zarzoso i interpretada per Josep Manuel Casany, Ester Martínez, Lola López i Isabel Requena.

El dia 10 la lectura serà La casa del dolor de Víctor Sánchez Rodríguez, dirigida per ell mateix i interpretada per Verònica Andrés, Maria Caballero, Manuel Climent, Antonio Escámez, Mireia Pérez i Carles Sanjaime.

L’última lectura es realitzarà el dia 11 amb Indústria de Xavier Puchades, dirigida per Carles Sanjaime i interpretada per Álvaro Báguena, Dani Machancoses, Lucía Poveda, Gloria Román, Silvia Valero i Guille Zavala.

Totes les lectures seran a les 20.00 hores i l’entrada serà gratuïta. Serà necessari la recollida d’invitació a la taquilla del teatre.

Amb aquestes lectures arranca un mes de juliol consagrat al suport de la creació teatral i coreogràfica per part de l’IVC. Aquest suport inclou, en la segona quinzena de juliol, l’enregistrament en format de ficció sonora de les dotze obres de la primera i la segona edició del Laboratori Ínsula Dramatària Josep Lluís Sirera.

També en aquestes dates s’iniciarà el rodatge d’un migmetratge de videodansa dirigit per Gema Iglesias i Nacho Carrascosa que es gravarà en teatres públics i privats de tota la geografia valenciana i què oferirà una panoràmica de la riquesa, qualitat i diversitat de la dansa contemporània valenciana.

L’estrena del migmetratge serà el novembre de 2020 en el marc del festival Dansa València 2020 reprogramat per a finals d’any després de la seua suspensió a l’abril per la crisi sanitària de la COVID-19.

Les lectures i les gravacions de les dotze peces dels textos del Laboratori Ínsula Dramatària Josep Lluís Sirera suposen la contractació d’uns 85 actors, així com els setze directors i autors de tots els textos.

En el cas del migmetratge de videodansa, es contractarà vora 90 ballarins i coreògrafs de tota la Comunitat Valenciana, així com l’equip artístic, el de producció i el de la composició musical.

A aquest suport a la creació escènica, la interpretació i la direcció cal afegir també la convocatòria de radioteatre fruit del conveni de col·laboració signat entre l’IVC i À Punt Mèdia.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email