Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

DEL 16 DE DESEMBRE FINS AL 10 DE GENER

La família Cupiello porta de nou el Nadal al Teatre Micalet

La comèdia narra els embolics de la família napolitana dels Cupiello. Està escrita pel dramaturg italià Eduardo de Filippo i dirigida per Joan Peris

14/12/2020 - 

VALÈNCIA.  Per quart any consecutiu, el Teatre Micalet acollirà Nadal a casa els Cupiello, la comèdia nadalenca d’èxit entre el públic i la crítica que narra els embolics de la família napolitana dels Cupiello. L’obra, escrita pel dramaturg italià Eduardo de Filippo, i dirigida per Joan Peris, començarà les seues representacions el dimecres 16 de desembre i estarà en cartell fins al 10 de gener.

Josep Manel Casany torna a interpretar a Luca Cupiello, personatge amb el qual va ser guardonat com a millor actor dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2018. Pilar Almeria, Bruno Tamarit, Daniel Machancoses i Carla Almeria encarnen a la resta de membres de la “peculiar” família Cupiello, la qual es veurà acompanyada per  Miguel Seguí, Diego Ramírez, Amparo Mayor i Héctor Fuster, que completen l’elenc d’una comèdia plena de frenètics malentesos.

Escrita en 1931, Natale in casa Cupiello s’ha convertit en una de les obres més representatives del neorealisme italià. Ja és tradició que aquest espectacle es represente en diversos teatres i s’emeta per la televisió durant la Nit de Nadal a Itàlia.

El Teatre Micalet ha aconseguit importar aquesta tradició a la ciutat de València assentant l’obra com una de les cites teatrals de referència en les festes nadalenques. A més, enguany, la família Cupiello recorrerà el territori valencià amb representacions als municipis d’Albaida, Bétera, Carlet i el Genovés.

El primer muntatge de la companyia, a 1995, va ser Nàpols Milionària, escrita també per Filippo. En paraules de Joan Peris, director de la peça: “Després de tants anys del primer muntatge, em trobe amb una nova obra del gran de Filippo. I em segueix atrapant com aleshores per la seua fusteria teatral i el seu amor a la vida retratada en la quotidianitat dels seus personatges: gent del carrer, del veïnat, de casa... Tots ells formen un microcosmos on afloren les emocions, fent-los propers, al mateix temps que universals”.

La Companyia Teatre Micalet tanca les celebracions del seu 25 aniversari amb aquesta obra, una proposta que ja s’ha convertit en un clàssic del seu repertori així com una reconnexió amb les seues arrels.
 
Les actuacions de Francachela Teatro amb Fast Money el dissabte 19, i l’Especial Nadal amb Xavi Castillo del dia 26, completen la programació del mes de desembre al Teatre Micalet, espai que recentment ha instal·lat el sistema de plasma fred a la seua sala per reforçar les mesures de seguretat davant la COVID-19.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email