GRUPO PLAZA

cicle de huit pel·lícules

La Filmoteca projecta al millor Mizoguchi

4/03/2019 - 

VALÈNCIA. La Filmoteca programa un cicle de huit pel·lícules que Kenji Mizoguchi (1898-1956) va dirigir en la dècada dels cinquanta, l'últim període de la seua brillant carrera cinematogràfica. En aquesta dècada, el cinema japonés es va centrar fonamentalment en el cinema històric, després de l'èxit de Kurosawa amb Rashomon. Top Mizoguchi es podrà veure a La Filmoteca de València del 5 de març al 9 d'abril. 

El cicle s'inicia el dimarts, 5 de març, a les 18 hores, amb la projecció a la sala Berlanga de La señorita Oyu (1951), un estilitzat i fosc melodrama que reflexiona sobre la pervivència asfixiant de certes tradicions ancestrals i sobre el difícil paper de la dona en la societat nipona després de la Segona Guerra Mundial. 

Mizoguchi no va ser una excepció i també es va interessar pel gènere històric, com ho demostren quatre dels títols programats, que figuren entre els millors de la seua filmografia. Mentre El intendente Sansho (1954), Cuentos de la luna pálida (1953) i Los amantes crucificados (1954) estan ambientats en el Japó feudal, La emperatriz Yang Kwei-Fei (1955) se situa en la Xina del segle VIII. 

També figuren en el cicle Los músicos de Gion (1953), La mujer crucificada (1954) i La calle de la vergüenza (1956), tres retrats lúcids sobre el món de la prostitució i les geishes. Kenji Mizoguchi sempre va prioritzar el protagonisme femení en les seues pel·lícules. 

'La señorita Oyu'

Aquest cicle suposa una oportunitat única per a gaudir de clàssics del cinema japonés en noves còpies digitals. En el cas d'El intendente Sansho, Cuentos de la luna pálida i Los amantes crucificados, aquestes còpies són el fruit d'una restauració minuciosa finançada, entre altres institucions, per The Film Foundation, la companyia de conservació fílmica de Martin Scorsese

La lletra en la imatge

Cuentos de la luna pálida és, a més, el títol triat aquest trimestre dins del projecte La lletra en la imatge, organitzat en col·laboració amb la Biblioteca Pública de València i centrat en l'anàlisi de les relacions entre un text literari i la seua adaptació cinematogràfica. 

El cap de Programació de La Filmoteca, José Antonio Hurtado, presentarà la projecció del dimecres, 27 de març, i impartirà una conferència a la Biblioteca Pública (entrada lliure) el dilluns, 1 d'abril, al voltant dels contes escrits per Akinari Ueda en 1776 en els quals es basa l'obra de Mizoguchi.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme