GRUPO PLAZA

hasta el 20 de mayo

La recta final del Cabanyal Íntim se centra en la llibertat escènica

17/05/2018 - 

VALÈNCIA. L'octava edició del Festival Cabanyal Íntim prossegueix este cap de setmana amb un intensa programació multidisciplinar i activitats paral·leles que conviden al públic a viure el teatre allunyat de la quarta paret, participar en accions col·lectives de dansa, passejar pel Cabanyal davall una mirada nova, disfrutar d'un recital performatiu de poesia o submergir-se en la quarta edició de Territori Performance. Així, durant tot el cap de setmana el festival oferirà més de 60 funcions de diversos espectacles en horari de matí i vesprada repletes del teatre, dansa, clown, música i poesia.

Els espectadors podran adherir-se a l'acció col·lectiva In memoriam. Pina Bausch amb la que el festival rendeix un homenatge a la memòria d'aquesta coreògrafa del segle XX. Cabanyal Íntim invita este dissabte 19 de maig a vestir-se de gala i fer tots junts, sota la direcció de la coreògrafa i ballarina Ana Luján, una adaptació lliure de l'obra Seasons March (La marxa de les estacions) recorrent els carrers del barri en una acció itinerant que s'iniciarà a les 13:00 hores des de la Col·lectiva, seu del festival.

La llibertat d'expressió, la protesta, provocació i improvisació escènica regnaran també el dissabte en el Teatre El Musical (TEM) amb la celebració de quarta edició de Territori Performance. "Contra l'eternitat dels principis, les lleis de la lògica i la immobilitat del pensament", set artistes y/o col·lectius prendran els racons més íntims del teatre i l'edifici del TEM amb les seues accions performatives, en una sessió de tres hores ininterrompudes des de les 19:00 a les  22:00 hores.

La interactuació amb el públic serà un dels pilars d'estes accions en què la 'Memòria', lema del 8a edició del festival, vertebrarà totes les propostes des d'enfocaments i llenguatges molt diversos. La valenciana Eva Pérez presenta Una habitación expropiada. La memòria com a conflicte i l'espai com a camp de batalla sustenta la performance del col·lectiu NEE2017, integrat per artistes procedents de França, Mèxic, Perú i València que proposen Conjugar el tiempo amb una deriva escènica que teix una xarxa d'estímuls.

Dins de la conjuntura política territorial de l'estat espanyol, l'artista valencià Carlos Llavata invita a presenciar Un exorcismo español, en el que exorcitzarà la jaqueta de policia armada de son pare. Espanya és també el punt de partida del creador valencià Abel Bágena, qui mostrarà el potencial polític i narratiu del cos amb Pain de Spain. Conversació performativa sobre la mort és la que ofereix el mexicà Odette Fajardo en Diálogo con mi padre y con su muerte. A través de les emocions i temors de la infància La silla cruje ens submergeix en Mares que no olvidé, i Pierna de acero és la proposta poètica que busca obrir la relació del cos i el so cap a altres modes de percebre i relacionar-se, una creació col·lectiva de Diàleg Obert.

El festival ofereix també este dissabte taules de debat, com la de La pastora, una trobada entre dones i memòria, en la que s'analitzarà en La Col·lectiva, a les 11:00 hores, la figura de Florencio Pla Meseguer, un dels maquis més buscats pel règim amb la participació d'historiadors, dramaturgs, investigadors i escriptors.

Ruta escènica en la intimitat de les llars del barri 

La ruta escènica del Cabanyal Íntim d'este cap de setmana invita als espectadors a endinsar-se en les cases particulars del barri i altres espais singulars i conèixer als Iaios a través dels titelles d'Edu Borja, presenciar i participar en El funeral de Raúl Molero amb el Col·lectiu Isquion, descobrir La Piedra y encrucijada d'Hongaresa Teatre o seguir a peus i randes Les instruccions per a no tenir por per si ve La Pastora de La Ravalera.

El públic podrà veure i escoltar les Ombres de Cent i la mare, recórrer Atlas: la alquimia de lo cotidiano amb el teatre sensorial d'Isabel Martí i Ana Ulloa, viatjar per una California molt desconeguda amb la companyia del mateix nom o escoltar les històries en les que Nada es verdad ni mentira amb la narració escènica de Lü de Lürdes i Carlos Alcolea.

Altres propostes estimulants són Penkoletas Sisters Feminista Show, espectacle en el que  Kankaneo Teatro es proposa amb l'humor i la improvisació desconstruir qualsevol etiqueta opressora imposada pel patriarcat; i el recital performatiu de poesia sonora Quieroynopuedo, que amb un fort component crític ofereix Cantataticó a la Casa del Bous, refugi artístic de Joaquín Sorolla.

El públic podrà també conèixer o redescobrir el Cabanyal a través de dos rutes pel barri molt particulars. En L'Antitour, Paolo Cammarano recorrerà la Zona Zero amb històries que en un passeig turístic ningú ens explicaria. I Marga Alcalá invita als espectadors a un Passeig per la memòria del Cabanyal. 

La gran festa escènica i lúdica del Cabanyal Íntim conclourà este diumenge, a les 20:30 hores, amb una festa en el descampat de La Col·lectiva amb actuacions de música en directe i el lliurament del Premi del Públic 2018 al Millor espectacle.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas