Hoy es 22 de abril y se habla de Playas columbus venture spb PPCV Isabel Bonig MUJERES EMPRESAS
GRUPO PLAZA

del 14 d’abril al 2 de juny

La Universitat de València organitza un curs d’autoedició de còmic

31/03/2021 - 

VALÈNCIA. La Universitat de València organitza el primer curs en línia d’autoedició a través de l’Aula de Còmic. El curs consta de huit xarrades i debats en línia que tindran lloc per mitjà de la plataforma Blackboard Collaborate, del 14 d’abril al 2 de juny. Les sessions estan enfocades a dilucidar els secrets de les publicacions independents i  de tiratge reduït, incloent-hi petites editorials enfocades a la professionalització i sistemes pedagògics i metodologies generadores de sinergies per al desenvolupament d’autopublicacions sostenible. 

València és un punt generador d’autoedició de gran importància a Espanya i també un punt litúrgic europeu. Mitjançant els diversos festivals que acull la ciutat, també serveix com a observatori excel·lent per a veure les principals línies creatives que sorgeixen en aquest terreny. L’autogestió creix i evoluciona en diverses direccions gràcies als diferents mitjans de producció existents, i genera projectes no solament enfocats a l’oci sinó també amb un interès educatiu i cultural.

El curs comença el 14 d’abril amb una xarrada a càrrec del fanziner, dissenyador i fotògraf Mon Magán, titulada ‘Fer fanzines hui: aspecte formal’. La sessió se centrarà en l’autoedició de fanzins i s’aprofundirà en el disseny formal. El curs continua el 21 d’abril amb ‘El pas a pas en el procediment de la narrativa seqüencial i reflexió’, amb l’artista Rosa Codina i l’escriptor de còmics Javier Marquina, que parlaran sobre la situació actual del còmic, la manera com fer-ne un i els autors com a indústria. ‘El fanzín valencià en els 2000’ serà el protagonista de la xarrada següent, el 28 d’abril, a càrrec de tres editors, Guillermo Morales, Pedro Kat i Joseba Basalo, que tractaran la gestió d’una editorial i faran un repàs al fanzín valencià en els 2000. Les plataformes en línia de mecenatge tindran un paper destacat en la sessió del 5 de maig, ja que els alumnes podran escoltar Jonàs Sala, de Verkami, que ajudarà artistes i creadors a fer realitat els seus projectes. El màrqueting i l’autoedició, la publicitat i la difusió seran els temes principals de la sessió del 12 de maig, ‘Metodologia i estratègia digital’, a càrrec del desenvolupador Luis Roig, de Drawfolio. El 19 de maig en ‘Pedagogia. El meu primer fanzín’, Lluc Mayol explicarà com funcionen els sistemes pedagògics a través del fanzín i tractarà el tema de l’autoedició d’una manera didàctica. Els festivals d’autoedició seran els protagonistes de la xarrada del 26 de maig, amb una reunió en què participaran dirigents i col·laboradors de festivals de l’estat espanyol i de l’Amèrica Llatina. L’última sessió del curs tindrà lloc el 2 de juny amb la xarrada ‘B-analitzar fanzins’, a càrrec d’Alejandro Álvarez i Eixa, que parlaran de fanzins significatius en diferents gèneres.  Totes les sessions començaran a les 19 hores i tindran una durada de dues hores. 

Noticias relacionadas

crónica por los otros

Los ODS, la Universitat de València y Naciones Unidas

¿Qué son los Los Objetivos de Desarrollo Sostenible (ODS)? ¿y la Agenda 2030? Para algunas personas son  conceptos todavía muy alejados  de su realidad que ni siquiera conocen. Algunas instituciones, como la Universitat de València y Naciones Unidas, trabajan en su introducción en la sociedad, un proceso que cuesta pero necesario e imprescindible hoy día. Trabajar desde la formación y la educación es la herramienta clave para conseguir su introducción

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email