Hoy es 15 de enero
GRUPO PLAZA

del 14 d’abril al 2 de juny

La Universitat de València organitza un curs d’autoedició de còmic

31/03/2021 - 

VALÈNCIA. La Universitat de València organitza el primer curs en línia d’autoedició a través de l’Aula de Còmic. El curs consta de huit xarrades i debats en línia que tindran lloc per mitjà de la plataforma Blackboard Collaborate, del 14 d’abril al 2 de juny. Les sessions estan enfocades a dilucidar els secrets de les publicacions independents i  de tiratge reduït, incloent-hi petites editorials enfocades a la professionalització i sistemes pedagògics i metodologies generadores de sinergies per al desenvolupament d’autopublicacions sostenible. 

València és un punt generador d’autoedició de gran importància a Espanya i també un punt litúrgic europeu. Mitjançant els diversos festivals que acull la ciutat, també serveix com a observatori excel·lent per a veure les principals línies creatives que sorgeixen en aquest terreny. L’autogestió creix i evoluciona en diverses direccions gràcies als diferents mitjans de producció existents, i genera projectes no solament enfocats a l’oci sinó també amb un interès educatiu i cultural.

El curs comença el 14 d’abril amb una xarrada a càrrec del fanziner, dissenyador i fotògraf Mon Magán, titulada ‘Fer fanzines hui: aspecte formal’. La sessió se centrarà en l’autoedició de fanzins i s’aprofundirà en el disseny formal. El curs continua el 21 d’abril amb ‘El pas a pas en el procediment de la narrativa seqüencial i reflexió’, amb l’artista Rosa Codina i l’escriptor de còmics Javier Marquina, que parlaran sobre la situació actual del còmic, la manera com fer-ne un i els autors com a indústria. ‘El fanzín valencià en els 2000’ serà el protagonista de la xarrada següent, el 28 d’abril, a càrrec de tres editors, Guillermo Morales, Pedro Kat i Joseba Basalo, que tractaran la gestió d’una editorial i faran un repàs al fanzín valencià en els 2000. Les plataformes en línia de mecenatge tindran un paper destacat en la sessió del 5 de maig, ja que els alumnes podran escoltar Jonàs Sala, de Verkami, que ajudarà artistes i creadors a fer realitat els seus projectes. El màrqueting i l’autoedició, la publicitat i la difusió seran els temes principals de la sessió del 12 de maig, ‘Metodologia i estratègia digital’, a càrrec del desenvolupador Luis Roig, de Drawfolio. El 19 de maig en ‘Pedagogia. El meu primer fanzín’, Lluc Mayol explicarà com funcionen els sistemes pedagògics a través del fanzín i tractarà el tema de l’autoedició d’una manera didàctica. Els festivals d’autoedició seran els protagonistes de la xarrada del 26 de maig, amb una reunió en què participaran dirigents i col·laboradors de festivals de l’estat espanyol i de l’Amèrica Llatina. L’última sessió del curs tindrà lloc el 2 de juny amb la xarrada ‘B-analitzar fanzins’, a càrrec d’Alejandro Álvarez i Eixa, que parlaran de fanzins significatius en diferents gèneres.  Totes les sessions començaran a les 19 hores i tindran una durada de dues hores. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas