GRUPO PLAZA

136º edició

L'Ajuntament constitueix el comité organitzador del Certamen Internacional de Bandes de València

5/02/2024 - 

VALÈNCIA. El comité organitzador es va constituir divendres passat, i, tal com recullen les bases del Certamen, es conforma com a òrgan gestor al qual competeix la “planificació, organització, execució i coordinació” del 136 Certamen Internacional de Bandes de València (CIBM).

Este comité està presidit pel regidor d'Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals, José Luis Moreno, i està compost per músics i tècnics de “reconegut prestigi” i experiència en la gestió artística i cultural de societats musicals.

En esta primera reunió es va fixar el calendari de treball i es va aprovar el comité executiu, que estarà coordinat pel director tècnic i artístic del Certamen, Manuel Muñoz, que també s'encarregarà de la secretaria, les relacions internes i externes, la logística, i de la producció i la realització de l'esdeveniment.

En relació amb este comité, José Luis Moreno ha valorat la “capacitat, talent i formació” dels membres d'este comité, que segons ha destacat, “contribuirà al fet que esta edició del Certamen siga un èxit d'organització i participació”.

Així mateix, ha ressaltat que l'Ajuntament té la “ferma voluntat” de treballar amb la finalitat de “fomentar i estimular l'activitat musical, com a part fonamental del nostre patrimoni cultural”. I, en este sentit, ha recordat que esta edició s'ha incrementat el pressupost del Certamen un 45% per a la seua organització i premis. (De 154.000 euros a 223.000 euros).

Composició del comité orgnaitzador

El comité està presidit per José Luis Moreno, regidor d’Acció Cultural, Patrimoni y Recursos Culturals de l'Ajuntament de València. El comité executiu el formen Manuel Muñoz, com a director tècnic-artístic; Daniel Balloví Navarro com a secretari tècnic; i Almudena Navarro Cuartero com a coordinadora.

Els vocals son Vicente Llimerá, actual director del Palau de la Música, i Cristóbal Soler, director de la Banda Simfónica Municipal. Mentres que l'equip de assessors tècnics està format per Domingo Carles Domingo (representant de la FSMCV), Rafael Lasso Gómez-Zurdo (representant de COSOMUVAL), i els músics Andrés Valero Castell, Juana Guillem Piqueras i Josep Vicent. 

Sorteig de les bandes

El sorteig sobre els dies i ordre d'interpretació de les 30 bandes inscrites es realitzaran el dia 12 de febrer a les 19.30 hores en el Saló de Cristall de l'Ajuntament.

Hi ha 30 bandes inscrites, 19 són agrupacions valencianes i 8 són de la resta d'Espanya; mentre que 3 són estrangeres, concretament procedeixen de països com Portugal i Colòmbia. La secció d'honor del certamen estarà constituïda íntegrament per agrupacions valencianes.

El Certamen Internacional de Bandes de València, que se celebra des de finals del segle XIX, en 2024 tindrà lloc de nou en el Palau de la Música els dies 18, 19, 20 i 21 de juliol, acte que comptarà amb 30 bandes de música, nou bandes més que l'any passat, en què es van inscriure 21 agrupacions musicals.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas