Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

presentació del llibre el 11 de gener

Lambda edita ‘El viatge de Flop’, un conte per promoure la diversitat i el respecte a les escoles

10/01/2018 - 

VALÈNCIA. La coordinadora general de Lambda, Fani Boronat; junt amb la diputada d'Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García; presenta el conte El Viatge de Flop- un relat que aborda la diversitat en la infància per a prevenir i treballar els casos d'assetjament escolar en edats primerenques- aquest 11 de gener a les 19:00 hores, en la sala Gregori Mayans del MuVIM.

Este conte narra el viatge interestel·lar de Flop, una boleta verda que no és ni xica ni xic i que viu en un planeta totalment verd anomenat Menta. Flop, en la seua 'Missió Tripulada de Reconeixement Avançat d'Altres Planetes Diferents, Distints i Estranyament No Verds', viatja per altres mons coneixent éssers molt diferents i amb costums molt dispars, aprenent de les diferències respecte al seu planeta.

Este relat infantil “explica que la diversitat existeix que el respecte ha d'estar per damunt de tot i, a més, és capaç d'inculcar a xiquets i xiquetes que es pot aprendre de les diferències d'altres persones”, afirma Fani Boronat, coordinadora general de Lambda.

El viatge de Flop és una aposta de Lambda per aconseguir el canvi social a través de l'educació en els cicles d'infantil i de primària. Segons assenyala l'equip tècnic d'educació de Lambda, "és necessari començar a treballar este tema des de la infància per a evitar que l'alumnat arribe a les aules de secundària amb tants prejudicis sobre l'orientació sexual i identitat i expressió de gènere".

Este conte és un treball editorial desenvolupat per l'equip tècnic d'educació de Lambda, concretament per Amparo Navarro, Raquel Jornet i Juan Fco. Fernández, junt amb el voluntariat del grup d'Educació de Lambda, l'il·lustrador Salvatore Alaimo i la guionista valenciana Guadalupe Sáez, gràcies al finançament de la Diputació de València.

L'edició en paper de El viatge de Flop, en valencià i castellà, és un projecte que s'emmarca dins del conveni signat entre Lambda i la Diputació de València en 2017, amb l'objectiu "d'educar a la població més jove en el respecte a la diversitat sexual, de gènere i familiar i  prevenir la lgtbfòbia i l'assetjament escolar".

La primera edició es distribuirà gratuïtament entre tots els ajuntaments que durant 2017, gràcies a l’acord entre Lambda i la Diputació, han realitzat contacontes, activitats o exposicions enfocades a tractar la diversitat.

L'equip tècnic d'educació de Lambda ha recorregut des de 2015 la geografia de la  Comunitat Valenciana donant a conéixer la història de Flop en format contacontes a més de 2.000 xiquetes i xiquets en centres educatius i sales municipals.


next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email