al teatre el musical

L'arquitecte David Estal i la poeta Ana Noguera protagonitzen una nova cita de 'Així sona València'

L'acte estarà presentat per Rafa Cervera i Amadeu Sanchis. L'entrada serà lliure fins a completar aforament

8/03/2024 - 

VALÈNCIA. El cicle Així sona València busca potenciar diàlegs culturals i socials amb artistes, creadors i veïns i veïnes dels barris de la ciutat de València, acostant comunitats que comparteixen senyals vitals, però també posseeixen les seues pròpies identitats. Aquest pròxim 9 de març participaran en el TEM, en una nova edició de la iniciativa, la poeta i filòsofa Ana Noguera i l'arquitecte i divulgador David Estal. El seu intercanvi es completarà amb l'actuació del grup musical Petit Mal. 

David Estal es arquitecte per l'Escola d'Arquitectura de València des de 2006. Dedicat en la seua trajectòria professional a la construcció i rehabilitació de vivenda, especialment al barri del Cabanyal, on també s'ha encarregat de l'obra de l’Escorxador. Combina la seua activitat com a arquitecte amb la investigació, formació i divulgació sobre temes urbanístics. A més, ha promogut iniciatives urbanes i col·lectives com Desayuno con viandantes, L’Ambaixada, Aula Ciutat o La CiutatConstruïda. És autor dels llibres Del Pla urbanístic al Procés ciutadà i Urbanisme contradit, Ciutat compartida. Entre 2019 i 2023 ha sigut assessor d'alcaldia de l'Ajuntament de València en matèria urbanística.

Ana Noguera, per la seua part és doctora en Filosofia, membre del Consell Valencià de Cultura i professora tutora en la UNED València. Escriptora i poeta, pertany a les associacions literàries Concilyarte y CLAVE (Asociación de Escritores y Críticos Valencianos). També a l'associació  Clásicas y Modernas. A més de la participació en unes 50 antologies poètiques i llibres col·lectius, les seues últimes publicacions són Un mismo viento, llibre de poemes amb Luis García Trapiello que ha sigut triat com a projecte coeducatiu en el Conservatori Professional de Música; l'assaig de filosofia política Las contradicciones culturales del capitalismo del siglo XXI. Una revisión a Daniel Bell, realitzat amb Enrique Herreras, publicat per Biblioteca Nueva, i guanyador del premi Cartelera Turia 2019; i el llibre de poemes, María Cambrils, el despertar de la conciencia, que ha sigut finalista dels Premis de la Crítica Valenciana. 

Noguera és membre del consell de redacció de les Revistes de Filosofia Política: Temas, col·laboradora en crítica de llibres de filosofia política en la revista Sistema i articulista setmanal en Sistemadigital.es, una publicació digital de caràcter polític, social i econòmic. Així mateix és coordinadora d'esdeveniments culturals, com a taules redones, presentacions de llibres, trobades literàries i exposicions, i membre de diferents oenegés, com Greenpeace, Metges Sense Fronteres, Creu Roja, Amnistia Internacional i la Fundació Hugo Zárate.

Tancarà la vetlada el grup Petit Mal amb la presentació en el Teatre El Musical del seu disc Como que nada ocurrió (Discos Sféricos). La banda de pop-folk és el projecte de Suso, pneumòleg de professió, a més de músic des de fa més de dues dècades. De fet, el nom de la seua formació musical fa referència a un terme mèdic amb el qual es refereixen en medicina a les crisis d'absència. El disc al·ludeix amb el seu títol a la necessitat de seguir avant sempre, malgrat qualsevol circumstància, com apunta el propi Suso Giménez: "En aquests temps, hi ha tantes coses amenaçadores girant al nostre voltant que sembla que estiguem en l'ull d'un huracà. Pense que potser el millor és no angoixar-se més i continuar vivint, intentant sobreposar-se al que vaja venint i fent com que res va ocórrer." Adobat en diverses bandes des dels 15 anys, Dalt és un artesà de les cançons pop-folk, inspirat tant en Sufjan Stevens, Iron & Wine com Dawn Landes. Però, també, en la Velvet Underground, Lou Reed, David Bowie, Bob Dylan, Iggy Pop i Neil Young.

Noticias relacionadas