GRUPO PLAZA

ara té un preu de 2 euros

L'entrada al Centre del Carme tornarà a ser gratuïta

El Consorci de Museus ha iniciat els tràmits per a revertir l'ordenança del pagament de l'entrada al Centre del Carme

10/05/2016 - 

VALENCIA. L'accés al Centre del Carme tornarà a ser gratuït. El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana ha iniciat els tràmits per a revertir l'ordenança del cobrament d'entrada com una mesura per a garantir l'accés a la cultura de totes les persones.

El Centre del Carme, en procés de convertir-se en un centre dedicat a la cultura contemporània, vol constituir-se com una institució al servei de la ciutadania i del seu desenvolupament.

Segons el director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont “fixar una taxa d'entrada al centre genera desigualtats. No hem de posar obstacles per a gaudir d'un servei públic que ja paguen els ciutadans amb els seus imposts. Els museus tenen també un paper social com a llocs de trobada i d'intercanvi cultural i les institucions que els gestionem hem de garantir el seu accés a totes les persones siga quina siga la seua condició o poder adquisitiu”.

La igualtat és un dels eixos que marcarà la gestió del Consorci de Museus a partir d'ara. Eliminar la taxa d'entrada al Centre del Carme és una de les primeres mesures en què s'està treballant. Pérez Pont ha asseverat que “l'accés a la cultura és un dret fonamental de les persones que està en la base del seu desenvolupament personal i intel·lectual”. 

El Centre del Carme, seu del Consorci de Museus, cobra una tarifa d'entrada general de dos euros, des de l'1 de juliol de 2014, amb diverses excepcions. L'objectiu del Consorci de Museus era que aquesta tarifa constituïra una ajuda per al manteniment del centre cultural, així com per al desenvolupament de la seua programació.

Dia Internacional dels Museus

Com a excepció, mentre es resol la nova mesura, amb motiu del Dia Internacional dels Museus que se celebrarà el 18 de maig, l'entrada al Centre del Carme serà gratuïta durant tota la setmana pròxima, del 16 al 22 de maig.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme