LA SÍNDROME POSTFALLERA

L’epidèmia que ataca València

23/03/2016 - 

VALÈNCIA. Potser tu ja estigues infectat i no ho sàpigues, potser no és la primera vegada que caus malalt després de Falles, hauràs vist molta gent pel carrer patint els símptomes i no sabies que estàvem afectats. No patisques, és una epidèmia que dura poques setmanes, que no és contagiosa i que té fàcil solució.

La síndrome postfallera afecta gran part de la població valenciana en passar el 20 de març. Pot semblar intranscendent, però esta afecció té conseqüències en la vida de la ciutat i en la població. Si vols saber si estàs infectat o si la patixen els teus amics, familiars o qualsevol vianant, només has de comprovar-ne els símptomes.


Símptomes

  1. Caminar perdut, sense saber per on tirar, pegant voltes innecessàries per anar als llocs habituals.
  2. Insomni causat pel silenci extrem.
  3. Desaparició de les ganes d’eixir de casa, només vols tombar-te al sofà.
  4. Pèrdua de la noció del temps, ja no saps en quin dia estàs, però a les 2 del migdia, incomprensiblement, mires el rellotge.
  5. Passeges pel mig del carrer com si no hi haguera cotxes i quasi t’atropellen.
  6. Sents la necessitat d’escoltar pasdobles i reggeaton “dale”.
  7. Desaparició de les ganes de beure alcohol i menjar xurros.
  8. Agafes el cotxe amb por de conduir i a l’hora d’aparcar comproves 10 vegades que estiga ben estacionat per no trobar-lo després dins d’una carpa.
  9. La ciutat et sembla anodina, sense color, apagada... I la teua vida laboral et sembla rutinària i insubstancial.

Si patixes estos símptomes, està clar que estàs infectat de la síndrome postfalles. Una epidèmia que cada any ataca els habitants de València i altres poblacions falleres, però únicament a aquells que durant les Falles s’han quedat a la ciutat. No cal alarmar-se, esta afecció té remei, no passa com amb els zombis, en este cas només cal seguir els consells mèdics per recuperar-se com més prompte millor.

Què fer per curar-se?

  1. Comença per visitar la web oficial de les Falles i repassar els primers premis de cada categoria.
  2. Tira algun masclet de manera aleatòria a hores intempestives.
  3. Menja bunyols de carabassa autèntics (no calamars a la romana) sucats en un bon xocolate casolà per desdejunar o berenar.
  4. Alça el cap a la recerca de les llums que encara continuen penjades dels balcons.
  5. Posa’t de nou el polar faller per eixir al carrer. Important no llavar-lo encara per tal que mantinga uns dies més l’olor de cremat.
  6. Visita les processons de Setmana Santa, però és important fer-ho amb algun amic d’eixos que no paren de “pelar” el personal.
  7. Comença a escriure ja algun text per al llibret de l’any que ve.
  8. Compra’t un clavell i cuida’l amb molta cura. Amb l’objectiu de poder ofrenar l’any que ve un clavell cuidat per tu mateix a la Mare de Déu.
  9. Busca la playlist del DJ de la teua discomòbil o revetlla favorita i escolta-la en bucle fins que tingues ganes d’eixir de casa.

Amb tots estos consells hauries de millorar ràpidament de la teua afecció. En casos extrems, si amb estes indicacions el pacient no millora, cal muntar una carpa en el saló i dormir uns dies dins, com si fóra una tenda de campanya. I recorda no barrejar xocolate amb whisky, que es poden patir recaigudes.

En qualsevol cas, esta afecció dura només unes setmanes, en poc de temps la vida torna a la normalitat i la ciutat recupera la seua rutina. I aquells que viuen de manera tan intensa les Falles, que estos dies semblem zombis, ràpidament troben de nou motivacions per a baixar al casal a triar artista, fallera major, reservar l’orquestra, participar en el concurs de truc o buscar nova ubicació per a la carpa. Perquè les Falles duren un parell de setmanes, però abans hi ha tot un any de preparatius, que ja ha començat.

Noticias relacionadas