Hoy es 15 de enero
GRUPO PLAZA

Jornades TIIM

Les promotores defenen en València el paper de la música en el turisme

21/11/2023 - 

La cinquena edició de les Jornades TIIM (Turisme i Indústria Musical) es tancarà el dimecres 13 i el dijous 14 al CaixaForum de la ciutat de València. Després de les sessions celebrades a Benidorm (28 de setembre) i Castelló (10 de novembre), les activitats que es desenvoluparan al Cap i Casal aprofundiran en les potencialitats de la relació entre turisme i música a la Comunitat Valenciana. Aquest esdeveniment és una iniciativa de l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana i Visit València (Ajuntament de València).

S’ha de recordar que la cinquena edició de les Jornades TIIM porta per lema Turisme amplificat i posa en valor la força de la música com a impulsora del sector turístic. A més, la iniciativa també aborda la capacitat de la música per a posar en el mapa localitzacions poc conegudes, com generar noves propostes de productes i serveis innovadors i com pot ajudar a ampliar públics i superar l’estacionalitat turística. Durant les Jornades TIIM de València es presentaran les experiències d’empreses pioneres, casos d’èxit i les tendències a futur del turisme musical amb una perspectiva global.

Així mateix, les sessions de València comptaran amb la participació d’un conjunt de delegats de 6 ciutats europees que formen part de la Music Cities Network, una xarxa de ciutats musicals a la qual es va adherir València abans de l’estiu per a impulsar estratègies de desenvolupament de la ciutat a través de la música. En eixe sentit, les Jornades TIIM constitueixen una plataforma d’estímul i difusió de les oportunitats que ofereix la música com element de valor en la promoció de les ciutats i el turisme.

Dimecres 13 de desembre: la col·laboració públic-privada

L’obertura oficial de les V Jornades TIIM comptarà amb la presència de Cristina Moreno, secretaria autonòmica de Turisme i de Sergi Almiñana, president de MusicaProCV. Posteriorment, les activitats se centraran en els beneficis d’ampliar el turisme musical des dels sectors públic i privat gràcies a l’ús d’estratègies i ferramentes de creixement i mesura d’impacte, les col·laboracions estratègiques i la diversificació de públics.

Així, es faran presentacions de casos d’èxit en la gestió d’experiències turístic-musicals amb les intervencions d’especialistes estatals i internacionals com Annie Beckett, responsable de la companyia d’entreteniment elrow Family per a Europa, Orient Mitjà i Àfrica; Daniela Stork, directiva de l’empresa d’espectacles alemanya D.LIVE; Sara Navarrete, CEO de les companyies turístic-musicals Esencial Tours i Link4Tour; Pierre Boullard, director adjunt de Les Arts; i Julio Martí, responsable de la promotora Serious Fan Music. El matí es tancarà amb una xarrada sobre els elements a tenir en compte en el turisme musical amb la participació de representants de les ciutats de Göteborg (Suècia), Reykjavík (Islàndia), Århus (Dinamarca) i Groningen (Països Baixos).

La vesprada del dimecres 13 acollirà dos tallers. En primer lloc, es desenvoluparà l’activitat Com mesurar l’impacte del teu festival amb la direcció de Félix Barros, emprenedor enfocat en la innovació, la sostenibilitat i l’associacionisme de la indústria musical i cofundador i director executiu de la companyia EventoMedido.org. D’altra banda, el taller Coneix i atreu el teu públic potencial serà desenvolupat per Pierre Boullard.

Finalment, el primer dia de les Jornades TIIM a València clourà amb el debat El futur del lideratge públic-privat en el turisme musical amb Debra Knight, directora de la productora cultural Brighter Sound, empresa representant del sector musical en Manchester Music City; Lena Ingwersen, directora general de l’organització transnacional Music Cities Network; Sergi Almiñana, qui a més de presidir MusicaProCV és fundador de El Caimán Producciones i codirector de festivals com Love To Rock o Nits de Vivers; i Manuel Tomás, coordinador d’Estratègies, Estudis i Projectes de l’Ajuntament de València.

Dijous 14: l’aplicació de noves tecnologies

El segon dia de les Jornades TIIM al CaixaForum de València se centrarà en l’aplicació de les noves tecnologies per a l’anàlisi de dades i el creixement del turisme musical. En primer lloc, quatre empreses emergents (start-ups) mostraran els seus projectes i els resultats aconseguits en la creació d’experiències musicals més intel·ligents i inclusives a través de la recollida i gestió de dades. En aquesta activitat estran presents Lucía Martínez Prado, CEO de Break-Event, eina pensada per a reduir la incertesa i predir l’èxit dels esdeveniments musicals; Esther Pina Ortín, CEO i fundadora de Secret Sound, companyia que ofereix un servei de suport de so i vídeo per a públic amb discapacitat auditiva o de llenguatge; Lauriane Saint-Denis, d’Arenametrix, empresa de centralització automàtica de dades i anàlisi d’audiències; i Félix Barros Ribalta, CEO i cofundador de la plataforma EventoMedido.org per al mesurament d’impactes.

Posteriorment, es debatrà sobre el rol de la intel·ligència artificial en el futur del turisme musical. Per tal d’abordar aquesta qüestió s’escoltaran les veus de d’Ibán García del Blanco, diputat del Parlament Europeu i coordinador del Grup de Socialistes i Demòcrates al Comité d’Assumptes Jurídics; Phillip Grefer, fundador i CEO de WISE, festival i think tank fundat a Pequín en 2018 que analitza els punts d’unió entre la música, l’art i la tecnologia; i Jorge Ferrándiz, agent d’innovació, anàlisi de dades i big data en l’Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (HOSBEC).

Des del seu naixement en 2019, les Jornades TIIM han connectat els agents de la indústria musical amb les organitzacions turístiques i amb altres sectors productius associats per explorar les possibilitats de desenvolupament del turisme musical. D’aquesta manera, s’han traçat les línies mestres per a l’enfortiment, la diversificació i la millora de l’oferta turística de la Comunitat Valenciana. Actualment, les Jornades constitueixen un lloc de trobada, anàlisi i debat entre agents professionals per a dissenyar estratègies que facen front als reptes turístics prenent l’activitat musical com a element de valor diferenciador dels territoris. Es tracta d’una activitat pionera al sud d’Europa que ha congregat nombrosos especialistes internacionals en la matèria.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas