GRUPO PLAZA

per a tots els públics

L'IVAM acomiada l'exposició d'Asunción Molinos amb música, tallers i xarrades

23/03/2021 - 

VALÈNCIA. L’IVAM-Institut Valencià d’Art Modern presenta el dissabte que ve 27 de març una jornada amb tallers, xarrades, jocs i música dirigida a públic de totes les edats. ‘Arqueologies mundanes’ és el títol de la proposta, dirigida pel col·lectiu nyamnyam, que s’organitza amb motiu de la pròxima cloenda de l’exposició ‘Com solíem…’ d’Asunción Molinos Gordo (Burgos, 1979). La mostra és una gran instal·lació que recrea el sistema de séquies de l’horta valenciana a la galeria 6 de l’IVAM que es podrà veure fins a l’11 d’abril. 

La jornada ‘Arqueologies mundanes’ comença a les 11 hores amb visites a duo a l’exposició ‘Com solíem…’ (un visitant individual per torn) de la mà d’Iñaki Álvarez, del col·lectiu nyamnyam. Durant aquest recorregut dialogarà amb cada participant entorn de temes relacionats amb el projecte, com la importància del patrimoni tradicional, l’urbanisme, la destrucció de l’horta o la sobirania alimentària. Aquests diàlegs es gravaran i formaran part d’una pel·lícula que es presenta el mateix dia 27 de març a les 19 hores, acompanyada pel so en directe de Pablo Gisbert, membre de la companyia El Conde de Torrefiel. 

Els assistents podran jugar així mateix amb l’aplicació Fluffy Disk per a crear noves històries amb les imatges, la música o els textos que acumulem en els nostres telèfons mòbils. L’objectiu d’aquesta activitat, dirigida a públic de totes les edats, és generar relats infinits i imprevisibles sobre l’exposició.

El programa d’activitats continua al migdia amb un taller dirigit a famílies. ‘Carboni 14’, conduït per Ariadna Rodríguez, també integrant del col·lectiu nyamnyam, que pretén construir una instal·lació interactiva a partir d’objectes trobats en les entranyes de l’IVAM. A través d’aquests relats de ficció els participants reflexionaran sobre temes com l’ecologia o les connexions entre naturalesa i cultura.

A partir de les 17 hores arriba el torn de la trobada-conversació sobre l’horta com a context d’acció i resiliència. Una conversació entre agents locals que planteja com a través de diverses pràctiques agriculturals es difonen els valors de l’horta, i es posa l’èmfasi en la transformació social. Els participants d’aquesta taula redona són Xavier Luján, del projecte agroecològic Voransenda; Esther Bravo i Toni Palamós, del Col·lectiu Trellat, que té com a objectiu la conservació del patrimoni cultural de l’Horta; i l’artista i activista Anaïs Florin. 

La jornada culmina amb una sessió sonora a càrrec de Pablo Gisbert, que exercirà d’entrevistador i DJ, durant una hora d’entrevistes i música electrònica. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas