GRUPO PLAZA

el 9 d'agost

L'obra més traduïda de Sirera, 'El verí del teatre', estarà a l'escenari de l'Off Romà de Sagunt a Escena

8/08/2017 - 

VALÈNCIA. La producció de la companyia Teatre Micalet, 'El verí del teatre' es representarà dins del Festival Sagunt a Escena el 9 d'agost, a les 20:30 hores, al Centre Cultural Mario Monreal.

‘El verí del teatre’ és l’obra més traduïda i editada del valencià Rodolf Sirera, aquesta versió es va estrenar al mes de febrer al Teatre Micalet de València, quan feia 22 anys que l’obra no es representava a València i es va poder comprovar que malgrat el pas dels anys l’obra no envelleix i és una de les grans creacions literàries de tots els temps en la nostra llengua. 

Escrit originalment per a dos actors en la versió que veurem a Sagunt, els papers els interpreten dues grans actrius valencianes Pilar Almeria i Cristina García, sota la direcció de Joan PerisEs tracta d’un thriller psicològic, l’espectacle gira entorn el paper del teatre dins del teatre i del teatre dins de la vida.

En el París de final del segle XVIII, Gabrielle de Beaumont, actriu de moda, es convidada per una marquesa al seu palau. Prompte comprovarà que tot és un parany per a sotmetre-la a un cruel experiment sobre realitat i representació en relació amb el tema de la mort. En ‘El verí del teatre’ Rodolf Sirera reflexiona sobre l’art i la vida, la ficció i la veritat, la llibertat de l’artista o la seua submissió al poder.

Escrita entres els mesos de gener i febrer de 1978 i estrenada l’octubre del mateix any en televisió, aquesta obra ha sigut muntada en diversos continents i traduïda a una quinzena de llengües i continua representant-se al segle XXI. La pregunta seria, per què ha atret aquesta obra tant al públic, als directors, als actors, i quins motius han creat també un interès intel·lectual considerable? Les respostes es troben en la construcció d’una trama enginyosa que aconsegueix aclarir un debat estètic i alhora ideològic.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme