GRUPO PLAZA

Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

Més de 900 estudiants crearan un mural de 300 metres quadrats al Carme amb 'Dibuixar Al Son'

15/11/2017 - 

VALÈNCIA. El Consorci de  Museus de la Comunitat Valenciana ha posat en marxa la campanya educativa Dibuixar Al Son en la que participaran més de 900 estudiants de la Comunitat.

Fins a aquest diumenge 19 de novembre, el Museu de Belles Arts de Castelló i el Museu d'Art Contemporani d'Alacant acullen esta iniciativa que unix art i educació i que pren com a base el dibuix com una habilitat fonamental en el desenrotllament dels xiquets i adolescents.

Dibuixar Al Son es planteja com un projecte interdisciplinari i obert. Des dels museus i centres d'art de la Comunitat Valenciana s'ha invitat als centres educatius a treballar junt amb el dibuix, diverses disciplines artístiques com la música i la dansa.

La iniciativa té el seu origen en la campanya internacional The Big Draw i que ha derivat en l'actualitat en un projecte propi en la nostra Comunitat organitzat pel Consorci de Museus, la l'Associació Valenciana de Professorat de Dibuix i el CEFIRE de Torrent. A aquest projecte cada any es van sumant més institucions com la diputació de Castelló per a la seua realització en el Museu de Belles Arts de Castelló, l'Ajuntament d'Alacant en el cas del Museu d'Art Contemporani d'Alacant a més de la col·laboració d'artistes visuals i dels conservatoris superiors de música i de dansa i altres formacions musicals.

El director del Consorci de  Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont hi ha assenyalat que “des del Consorci de Museus estem invertint un gran esforç a implementar el nostre programa educatiu en tota la nostra xarxa de Castelló, València i Alacant considerant que l'educació artística és un instrument indispensable per al desenrotllament personal i intel·lectual dels jóvens així com per a fomentar l'interés i l'estima per l'art i la cultura i els valors que esta transmet, entre les noves generacions".

En València el Centre del Carme rebrà, els dies 15, 16 i 17 a un total de 661 alumnes procedents de centres de València i Alacant als que se sumen els estudiants del Conservatori Superior de Música Mestre Rodrigo de València i del Conservatori Professional de Dansa de València. Per a enguany se'ls proposa als estudiants una obra participativa: la creació d'un gran mural de 300 metres quadrats que ocuparà el claustre gòtic del centre de cultura contemporània.

A Castelló l'activitat comença aquest dijous i es desenrotlla al llarg de dos dies. El Museu de Belles Arts de Castelló compta amb la participació de més de 300 alumnes. Per a esta edició compta amb la col·laboració de les artistes plàstiques Carmen Sanz i Marta Ribes. Quant a la dansa, l'Associació “València Dàncing Foward” i Centre Municipal dels Arts Rafael Martí de Viciana de Borriana  i, finalment, en música el Conservatori Superior de Música de Castelló Salvador Seguí.  Els seus treballs romandran exposats fins a diumenge que ve.

Per la seua banda a Alacant el Museu d'Art Contemporani celebrarà l'activitat durant el diumenge, 19 de novembre, invitant per primera vegada al públic visitant a participar.

El MACA junt amb Extrarradio i The October Press, proposen a tots els públics un matí per a experimentar, de forma lliure, espontània i creativa amb el dibuix.

L'activitat, que han titulat Estés Al So, és un gran estenedor de dibuix accionat des del cos pels participants del programa Here Together Now, als que se'ls proposa dibuixar a partir de línies, retrats i autoretrats al so del piano en directe de Carlos Izquierdo per a construir un gran “estenedor” en la fatxada del museu, en el que el públic es convertirà en obra d'art.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme