GRUPO PLAZA

AMB L'Orfeó Universitari I LA OFUV

Música renaixentista i sons de jazz a Serenates

23/06/2022 - 

VALÈNCIA.  L’Orfeó  Universitari de València i l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València actuaran el diumenge 26 i el dilluns 27, respectivament, a les 22 hores, en el marc del festival Serenates, que se celebra en el Claustre La Nau fins al 2 de juliol. La majoria dels concerts del Festival Serenates (#Serenates2022) seran a les 22 hores al claustre de La Nau i les entrades, a un preu simbòlic de tres euros.

L’Orfeó  Universitari de València celebra el seu 75 aniversari en Serenates amb el concert Ieri, oggi, domani i actuarà el proper diumenge 26, amb la participació d’Orlando Consort, un dels grups vocals més destacats del panorama internacional en la interpretació de la música renaixentista. El concert serà un diàleg entre música antiga i música contemporània basada en música de temps passats, i tindrà com a eix central l’obra de Tarick  O’Regan, Scattered Rhymes, per a quartet, solista i cor. L’obra està basada en la Messe de Nostre Dame de Machaut  i diversos sonets de Petrarca. 

A més, en el concert s'estrenarà l’obra de Llum  Martín Imaginatio Valentiae, unes recreacions sobre el Cant de la Sibil·la i el Misteri d’Elx. El programa aprofitarà les possibilitats del claustre de la Nau per a explorar noves sonoritats i possibilitats, en un concert dinàmic ple de contrastos. El director de l’Orfeó , Francesc Valldecabres assenyala que per a nosaltres aquest concert “és una oportunitat fantàstica per tal de conéixer noves maneres de treballar i aprendre amb un dels grups més destacats del panorama internacional, amb un programa arriscat i variat que demana un cor molt versàtil i en el qual tots ens hem involucrat de valent”.

La nit de dilluns, dia 27 de juny, arribarà el torn de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (OFUV), que descobrirà els sons que aporten el gènere del jazz i tots els seus recursos rítmics, harmònics i melòdics. Amb el suggeridor títol Strings&Jazz, l’Orquestra compartirà escenari amb el trompetista internacional David Pastor com a solista, un dels músics valencians més prestigiosos que ha recorregut el món desenvolupant les tècniques jazzístiques. La veu de la trompeta serà protagonista al llarg de tota la vetlada que, juntament amb el ritme de la bateria, la profunditat del baix i el virtuosisme del piano, faran sonar les peces més simbòliques d’aquest estil de manera particular i personal. La directora de l’Orquestra, Beatriz Fernández-Aucejo, explica que per a la formació “és un honor actuar amb un músic de la talla de David Pastor, que interpretarà les melodies clàssiques i de nova creació a l’estil harmònic i improvisat del jazz”.

L’Orfeó  Universitari de València, dirigit en l’actualitat per Francesc Valldecabres, va nàixer en 1974 i està compost per estudiants, graduats i professors de la Universitat. L’Orfeó  ha obtingut el primer premi en totes les edicions del Concurs Nacional de Cors Universitaris. També posseeix la màxima condecoració universitària amb caràcter col·lectiu i la Fulla de Llorer de la Cultura de l’Associació València de Premsa, la distinció de l’Orde de Jaume I, el Premi Clar de Llum de la Universitat de València, l’alta distinció de la Generalitat Valenciana i diferents medalles d’or com la Medalla d’Or de la Ciutat de València, entre altres guardons.

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (OFUV), dirigida per Beatriz Fernández-Aucejo, va ser creada l’any 1995 per donar resposta i cohesió a les diverses ofertes d’agrupacions instrumentals formades per estudiants. Té una plantilla de 80 joves músics, majoritàriament universitaris, l’edat mitjana dels quals és de 20 anys. La seua finalitat és proporcionar-los una formació d’alta qualitat en interpretació orquestral, amb un professorat especialitzat per a cadascuna de les famílies instrumentals.  L’Orquestra Filharmònica de la Universitat actua regularment al Palau de la Música de València i ha efectuat nombrosos concerts en diverses sales de concert d’Espanya i Europa, com el Palau de les Arts Reina Sofia de València, l’Auditori de Barcelona, l’Auditori de Saragossa, l’Auditori de Lleó, l’Acadèmia Philharmonicorum de Ljubljana, l’Austria Center Vienna o el Mozarteum de Salzburg.

A més, el diumenge 26, a les 12 hores, el Claustre de la Nau rebrà Tymbals  DiPercusión, un projecte dedicat a persones amb diversitat funcional intel·lectual que pretén millorar la qualitat de vida dels pacients mitjançant grups de percussió. En Tymbals DiPercusión fan ús dels diferents estils i cultures musicals, així com dels instruments de la música afrobrasilera, afrocubana, oriental, llatina, etc., per a tractar estils accessibles a les persones amb diversitat funcional intel·lectual i que són atractius pels seus instruments i la força dels seus ritmes. A més, les batucades o grups de percussió sempre han tingut un paper social reivindicatiu. Aquest projecte presenta la diversitat com una característica inherent a l’ésser humà.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas