el 15 de juny

Pablo Messiez torna a Tercera Setmana amb una obra reflexiva sobre la història del seu iaio 

14/06/2017 - 

VALÈNCIA. El dramaturg Pablo Messiez va participar en la primera edició del festival Tercera Setmana, Pablo Messiez amb 'La distancia'. Ara, el argentí torna a València amb 'Todo el tiempo del mundo', on signa, a més de la direcció, el text. Aquest treball es representarà el dijous 15 de juny a partir de les 21:00 hores al Teatre Principal de València.

L’obra, una coproducció entre Buxman Producciones i Kamikaze Producciones, és un bell exercici d’autoficció construït a partir de la història del seu iaio, el senyor Flores, propietari de la sabateria de dones on l’autor va passar més d’una vesprada d’infància. El iaio, a més, el va fer còmplice cada nit, en caure la persiana de l’establiment, de totes aquelles històries que les clientes li confiaven. Messiez, una de les veus més interessants del teatre contemporani, en aquesta obra reflexiona sobre la memòria col·lectiva aplicada als actes quotidians, a les persones que ja no hi són. No citar-les, no recordar-les és com matar-les una segona vegada, és com pretendre, sense voler, que no van existir. Un error imperdonable que aquest gran autor vol esmenar. 'Todo el tiempo del mundo' va ser finalista als Premis Max en la categoria de Millor producció privada d’arts escèniques.

A Messiez, li agrada repetir amb els actors. Per això, en aquesta nova obra, coincideixen alguns membres de la companyia Grumelot (Carlota Gaviño, Javier Lara i Íñigo Rodríguez-Clar), amb què ja va treballar en 'Los brillantes empeños', i l’actriu María Morales, protagonista en 'La distancia'. A més, pugen a l’escenari Rebeca Hernando, José Juan Rodríguez i Mikele Urroz.

'Vincles', acrobàcies aèries i figures en 3D

L’espectacularitat no està renyida amb la senzillesa. I 'Vincles' n’és una mostra. No calen muntatges fastuosos per a deixar els espectadors bocabadats. La companyia Circ Bover té prou amb unes canyes de bambú i una aposta tan elegant com diferent per a acaparar l’atenció del públic. En aquest nou espectacle de circ contemporani, que tindrà lloc a partir de les 19:30 hores a la plaça del Patriarca de València, els elements escènics es transformen i aconsegueixen, juntament amb les emocions, la sofisticació i la qualitat artística de les tècniques extremes. Figures en 3D palpables, coreografies de bellesa tranquil·la, acrobàcies aèries, perxes xineses, equilibris impossibles i addictius. I la sensació contínua de viure en un conte per a tots els públics amb la banda sonora del Pascal Comelade més juganer. 'Vincles' va guanyar el Premi al Millor Espectacle de carrer en l’edició de l’any passat de FETEN (Fira Europea d’Arts Escèniques per a Xiquets i Xiquetes).

Circ Bover van ser pioners en la difusió de les arts circenses a les Illes Balears. Aposten per espectacles de creació pròpia, amb música en directe, teatre i dansa. Circ modern, en definitiva. En els muntatges, a més d’un virtuosisme indiscutible, hi destaquen la reivindicació del dret a somiar amb la màgia ('Es Cirquet'), la defensa de la fantasia i del coneixement ('La Biblio-mòbil') o la ruptura de temes tabú per als més menuts, com el dimoni i els especuladors ('Dimoniarrus'). La presència d’aquesta companyia en el festival dóna fe de l’excel·lent estat de les arts escèniques contemporànies a les Illes Balears.


Performance a Las Naves

'Un leñador no es un diseñador' no és una obra teatral, no és una conferència, no és un monòleg, no és una exposició, però té un poquet de cada un d’aquests ingredients. Joan Estrader hauria tret matrícula d’honor si els Monty Python o Tip y Coll li hagueren donat classes d’humor absurd. Uns jocs de paraules delirants, una ironia aguda i una habilitat innata per a generar situacions còmiques enfoquen, en aquesta ocasió, el món del disseny, de la creativitat, la forma i la funció dels objectes, l’estètica que ens envolta. Estrader balla, juga verbalment amb les imatges que projecta, es desdobla en altres personatges i es riu, amb intel·ligència, de tot i de tothom. I per si no fóra poc, comparteix coneixements sobre la història i el món dels objectes. 'Un leñador no es un diseñador', que es representarà a les 19 hores a Las Naves, s’ha seleccionat gràcies a la col·laboració que Tercera Setmana manté amb el projecte “Embrions” del festival Escena Poblenou.


Noticias relacionadas

el 23 y 24 de noviembre

Clara Sanchis y Pablo Rivero ponen a 'Cortázar en juego' en el Principal

Por  - 

El sábado 23, a las 12:00h, se celebrará en el vestíbulo del Teatre Principal un nuevo 'Confidències amb' con Clara Sanchis, Pablo Rivero y José Sanchis Sinisterra, en el que actores y dramaturgos conversarán abiertamente ante el público sobre la obra. La entrada es gratuita hasta completar aforo