GRUPO PLAZA

Debats del Magnànim

Remedios Zafra indaga en la "precarietat" que sosté el treball creatiu en l'era digital

5/03/2018 - 

VALÈNCIA. Aquest dimecres 7 de març, a les 18:30 hores, el Col·legi Major Rector Peset (Forn de Sant Nicolau, 4) acull una nova cita de Els Debats del Magnànim amb Remedios Zafra, la guanyadora del Premio Anagrama de Ensayo per El entusiasmo. Precariedad y trabajo creativo en la era digital. Al voltant d’aquesta idea que Zafra desenvolupa al llarg del seu llibre girarà aquest debat organitzat per la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, que durà per títol: Exprimiendo el entusiasmo. Cultura, explotación y género. La gestora cultural valenciana Maite Ibáñez serà l’encarregada d’exercir com a presentadora i moderadora del posterior debat. 

Exprimiendo el entusiasmo. Cultura, explotación y género pretén ser un debat que aborde la precarietat laboral des d'una prisma que considera que s’ha convertit en "la norma en el món actual, marcat per l’agenda neoliberal i dominat per les noves tecnologies i la hiperconectivitat de l’era d’Internet". El desenvolupament professional i l’experiència vital dels treballadors i treballadores de l’àmbit cultural, acadèmic i creatiu estaria "marcat per la precarietat, així com per l’única resposta possible que ofereix el sistema davant aquest problema: la vocació, la motivació i l’entusiasme". La "vulnerabilitat" d’aquests professionals s’observa en la inestabilitat permanent, la cerca de beques, ajudes i visibilitat, i la incertesa de futur. Aquesta realitat en què es mouen becaris, interins, autònoms, col·laboradors, investigadors i figures diverses en la gestió cultural seria "encara més visible i opressora amb les dónes". 

Zafra analitza el fenònem de la feminització dels treballs creatius i culturals i explora possibles vies alternatives i de resistència al model dominant. Els Debats del Magnànim pretén, a través de l’experiència, el compromís i la veu de Remedios Zafra, "donar veu a tota una generació que sofreix la realitat diària, silenciada i silenciosa, de la corrosiva precarietat", segons manifiesten des de la organització.

Remedios Zafra (Zuheros, Córdoba, 1973) és escriptora i professora de la Universidad de Sevilla. És autora, entre altres llibres, de Netianas. N(h)acer mujer en internet; Un cuarto propio conectado. (Ciber)espacio y (auto)gestión del yo; #Despacio; (h)adas. Mujeres que crean, programan, prosumen, teclean; Ojos y Capital; i Los que miran. La seua obra assagista ha estat traduïda al italià i a l’anglès i ha aconseguit importants reconeixements.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email