GRUPO PLAZA

un espectacle de la mostra del projecte Parterre

Russafa Escènica i la Fundación Bancaja presenten '46004', fet per persones amb diversitat funcional

21/11/2019 - 

VALÈNCIA. Russafa Escènica i Fundació Bancaixa presenten, per segon any consecutiu, la proposta de dansa 46004, que sorgeix com a resultat de dos tallers inclusius d'arts plàstiques i de dansa realitzats amb persones amb diversitat funcional i professionals de la dansa durant els mesos d'octubre i novembre. Aquests tallers componen el projecte Parterre, que es va inaugurar en l'edició 2018 de Russafa Escènica i continua enguany donada la seua bona acollida i el compromís de la Fundació Bancaixa.

46004 sorgeix després d'un procés creatiu distribuït en huit tallers de dansa inclusiva impartits per la ballarina Gema Gisbert, i inspirat en les obres elaborades en el taller d'arts plàstiques guiat per la il·lustradora Nívola Uyá. Seguint el lema de l'última edició de Russafa Escènica, Espanya, el fil conductor de tots dos tallers és la representació i l'expressió del “lloc que habite”. Segons Gisbert, “individu, espai i temps són els valors i les pautes que destaquem per a crear una opinió de moviment. Una traducció íntima que part del buit emocional cap a una interpretació col·lectiva basada en el nostre entorn més pròxim: persones, paisatges i els seus vincles”.

Per la seua banda, Uyá posa l'accent en el fet que “els participants senten llibertat i emoció creant i puguen albirar un canal de comunicació i expressió per a elles i ells”. En els tres tallers plàstics, els participants membres de l'associació Bona Gent APDI, van realitzar “un viatge emocionant pel color, el blanc i negre, les textures i finalment el volum”. Varen emprar diverses tècniques artístiques per a donar contingut a les seues creacions, que van disposar en forma de cub i que seran peça fonamental en la mostra final del projecte.

Aquesta mostra final s'enquadra dins de la desena edició de la Setmana D-Capacitat Fundació Bancaixa, una iniciativa de sensibilització social que es desenvolupa cada any amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el 3 de desembre, i amb l'objectiu de conscienciar sobre la necessitat de la integració d'aquest col·lectiu. El conjunt d'activitats, centrades en l'experiència artística, es desenvoluparà del 25 de novembre al 5 de desembre sota el lema “L'art de la Integració”. La proposta del Parterre està oberta al públic fins completar l’aforament.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas