GRUPO PLAZA

la gala es celebrarà aquest dilluns

Saga Producciones, Antoni Tordera o La Canadiense, entre els premis AVETID 2023

22/11/2023 - 

VALÈNCIA. AVETID - Associació Valenciana d'Empreses d'Arts Escèniques, celebrarà el proper dilluns 27 de novembre al Teatre Carolina de València, el seu lliurament anual de premis. Uns premis que van nàixer "amb l'objectiu de reconèixer la dedicació de persones i entitats en el món de les arts escèniques, transmetent un missatge constructiu i positiu, valorant i  reconeixent l'esforç d'aquells que treballen per a mantindre viva l'escena valenciana amb dignitat, determinació i també amb molta il·lusió".

En aquesta edició es premiaran models de gestió com el del Festival Internacional de Teatro Clásico de Peníscola, que ha aconseguit posicionar-se com a festival de referència en l'àmbit nacional, sent un punt de trobada entre el públic i els autors clàssics en un entorn patrimonial únic, el Castell de Peníscola.

Altres projectes a destacar, en aquesta ocasió per ser un model d'integració de persones amb discapacitat en contexts laborals relacionats amb les arts escèniques, és Entrelazados Danza Teatro Adaptado. Projecte de formació en arts escèniques i companyia de Dansa Teatre.

Així mateix, l'associació ha volgut incloure una mirada cap al talent més jove, reconeixent a la companyia de teatre La Canadiense, pel "seu compromís social que aporta una visió crítica de les problemàtiques actuals". Molt vinculada als moviments socials, aquesta companyia reforça i és a la vegada reforçada per tota eixa energia social traslladant coordinadament les seues lluites i reivindicacions al carrer.

Una altra contribució a les arts escèniques de gran valor que també rebrà un guardó, en aquesta ocasió pertanyent al sector de la comunicació, és el programa d'À Punt Pròxima Parada, per la seua contribució a la promoció i difusió de les activitats del sector connectant així el públic amb l'escena valenciana i els seus professionals

L'Associació tampoc ha volgut oblidar l'esforç i dedicació que alguns treballadors dediquen a l'escena valenciana en l'exercici de la seua faena quotidiana. Un exemple és Majo Urieta, que "per la seua dedicació i compromís cap al treball ben fet la fan mereixedora d'un dels premis AVETID, que també es fa extensiu a totes les treballadores i treballadors de l'Institut Valencià de Cultura pel seu esforç anònim, que encara que de vegades passe desapercebut resulta fonamental perquè el complex mecanisme administratiu servisca realment als professionals".

Menys anònim, però igualment mereixedor d'un dels premis AVETID, és Antoni Tordera, un gran referent dins del sector escènic valencià que ha realitzat al llarg de la seua carrera una gran labor de foment i enriquiment de les arts escèniques, promovent projectes, creant espectacles i aprofundint en l'estudi d'aquest art.

Coincidint amb el seu 25 aniversari l'associació ha volgut reconéixer amb l 'AVETID d'Or la trajectòria professional de Saga Producciones, una companyia que ha sabut combinar a la perfecció la tradició bohèmia i socarrona del teatre més genuí amb l'humor més popular. Un segell propi que s'ha convertit en una marca de qualitat reconeguda pels teatres de tota Espanya. Així com JM Gestión Teatral, que també compta amb 25 anys de prestigiosa trajectòria plena d'espectacles fabulosos que han fet imaginar, riure, cantar i reflexionar, a un nombrós públic format per xiquets i majors.

Mereix una menció especial el Premi Estimat, un guardó que comporta una connotació molt afectiva, i que enguany l'associació ha volgut concedir a Vicent Tronchoni, activista cultural de vocació i gestor cultural de Picassent, per la seua proximitat, compromís i incansable capacitat de treball al cap de la Casa de Cultura de Picassent.

Per a finalitzar, AVETID concedeix el Premi d'honor 2023 a Juan Mandli en reconeixement a la seua llarga i brillant trajectòria professional , plagada de reptes i grans èxits en el món de l'escena valenciana.

En acte comptarà amb la direcció de Teatre de l'Abast, presentat per Victoria Mínguez , Lucía Aibar i Ramón Rodenas. En ell es donarà lliurament de les ja tradicionals estatuetes dels Premis AVETID confeccionades per l'artista Jesús Martín "Chule", i a més comptarà amb les intervencions en directe del grup de ballerins format  per  Inka, Tidra, Silvilock i Ángel, així com un número de circ a càrrec de Rosa  Schmid i  Nicoló Marzoli.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas