teatre

Sala L’Horta presenta 'L’Electe', un divertit diàleg entre un polític amb el seu psicòleg

21/05/2024 - 

VALÈNCIA. El divertit diàleg entre un representant polític i el seu psicoterapeuta protagonitza la peça teatral amb la qual la Sala L'Horta reprén aquest dissabte 25 de maig la programació especial que celebra el 50é aniversari de la companyia valenciana L'Horta Teatre.

L’Electe és la versió “valencianitzada” duta a terme pel dramaturg Juli Disla a partir d'un text original de Ramon Madaula. Alfred Picó i Josep Manel Casany són els dos protagonistes d'aquesta obra, guardonada amb el Premi a “Millor Espectacle” de la Mostra de Teatre d’Alcoi 2019 i que va valdre a Castany el Premi al Millor Actor dels Arts Escèniques Valencianes en 2020.

L'acció se situa moments abans d'una investidura, recreant la conversa d'un candidat que ha guanyat les eleccions amb el seu psicòleg. Un instant que el polític aprofita per a pensar en què li ha portat fins a eixe punt. En aquesta versió, Disla ha introduït expressions, personatges i situacions més recognoscibles per als espectadors de la Comunitat Valenciana.

A través d'aquesta comèdia es va descobrint que els polítics també són persones i que, moltes vegades, només són titelles d'uns altres o de la situació. “Sempre m'ha inquietat saber quines són les motivacions que mouen a un individu a ser president, o presidenta, del seu país. Una responsabilitat que la majoria de ciutadans de ben segur defugiríem. A més de l'ambició de poder o els afanys legítims per a millorar el món, sospite que hi ha altres motivacions”, explica Madaula.

Alfred Picó, que a més de protagonista és productor de l'espectacle, defineix L’Electe com “una comèdia dramàtica, amb moments divertits, però que també convida a la reflexió”.

Jornades professionals TeVeo

La Sala L'Horta acollirà entre el 27 i el 29 de maig les jornades professionals de l'Associació TeVeo de les Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut, a la qual pertany la companyia L'Horta Teatre, coorganitzadora de la trobada.

El lema de les jornades, per a les que hi ha al voltant de 70 inscrits i quasi una vintena de ponents, és “+allà del dossier”. La temàtica serà la reflexió sobre la importància de les activitats de mediació artística i pedagògica com a eina de la qual disposen les companyies per a reforçar el vincle entre el teatre i l'educació

Aquesta trobada, que inclourà xarrades, tallers formatius, debats, taules redones i col·loquis, permetrà compartir idees i experiències que contribuïsquen a perfeccionar el repertori d'activitats pedagògiques que les companyies especialitzades en infància i joventut ofereixen a un públic tan divers com variable en interessos i capacitats.

“Considerem que aquestes activitats no sols enriqueixen l'experiència artística, sinó que també funcionen com a eines de transformació social; impactant i connectant amb diversos col·lectius i promovent la creació de llaços des de la perspectiva de la pluralitat i inclusió de públics i aspirar així al fet que aquestes iniciatives no sols enfortisquen el teixit cultural, sinó que també contribuïsquen al desenvolupament d'una societat més cohesionada i participativa”, comenten des de TeVeo.

Noticias relacionadas