GRUPO PLAZA

EL DIVENDRES 18 DE FEBRER

Sokolov inicia la seua gira peninsular al Palau amb obres de Beethoven, Brahms y Schumann

Grigory Sokolov torna, un any més, a la programació del Palau de la Música per a interpretar demà divendres al públic valencià, a les 19.30 hores, a l’Auditori de Les Arts, un programa amb tres obres mestres del romanticisme alemany dels compositors Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms i Robert Schumann. El gran concertista rus, que després del seu periple canari inicia la seua gira peninsular a València, visitarà posteriorment les ciutats de Murcia, Barcelona, Zaragoza, Logronyo i Madrid

17/02/2022 - 

VALÈNCIA. La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello, ha destacat que Sokolov “és un dels pianistes més volguts i admirats pel públic valencià i un fixe en la nostra programació, ja que les seues visites sempre són un veritable esdeveniment musical en la ciutat, tant per la bellesa, profunditat i dificultat dels seus programes, com per eixes propines tan extenses que sempre ens obsequia i que tant ens meravellen”.

D'esta manera el públic assistent podrà gaudir de les 15 Variacions i fuga sobre un tema original, en mi bemoll major, op. 35 “Variacions Heroica” de Ludwig van Beethoven; els Tres intermezzi, op. 117 de Johannes Brahms i la Kreisleriana. Fantasia, op. 16 de Robert Schumann. Considerat com un dels millors pianistes del món, els seus recitals són qualificats de titànics i plens de musicalitat, d'intimisme, de tècnica i de virtuosisme. En este sentit, per al director del Palau, Vicent Ros, el pianista rus “resplendix amb llum pròpia entre les visites de grans concertistes que ens estan acompanyant esta temporada, com Perianes, Glitburg, Leonskaja, Hamelin, Babayan, Li, Menezes, Lisiecki i Apellániz”.

Foto: LIVE MUSIC VALENCIA

Les interpretacions de Sokolov són qualificades de poètiques, amb una intensitat mística en la interpretació i que naixen del coneixement profund de les obres del seu vast repertori. Els seus programes de recitals comprenen des de transcripcions de polifonia religiosa medieval i obres de Byrd, Couperin, Rameau o Froberger fins a la música de Bach, Beethoven, Schubert, Schumann, Chopin, Brahms i composicions històriques del segle XX de Prokófiev, Ravel, Scriabin, Rakhmàninov, Schoenberg i Stravinski.

Sokolov va començar a tocar el piano als cinc anys i, dos anys després, va començar a estudiar amb L. Zelikhman a l’Escola Especial Central del Conservatori de Leningrad. Va rebre classes de M. Khalfin al Conservatori de Leningrad i va oferir el seu primer recital a Leningrad el 1962. El 1966, als setze anys, es va convertir en el músic més jove a rebre la Medalla d’Or en el Concurs de Piano Internacional Txaikovski a Moscou. Emil Gilels, president del jurat, posteriorment va defendre el treball de Sokolov. La gravació més recent (2020) combina un doble CD amb música de Beethoven i Brahms, amb un DVD d’un concert en viu gravat a Il Lingotto de Torí amb música de Mozart i Beethoven i dirigit per Nadia Zhdanova.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme