PRESENTACIÓ EL 20 D'ABRIL

Taulells, rajoles i manisetes, el patrimoni cultural valencià catalogat en un llibre publicat per la IAM

El Magnànim publica 'La taulelleria valenciana dels segles XVII, XVIII i XIX a la col·lecció de la Fundació la Fontana' d’Ignasi Gironés i Vicent Guerola

19/04/2017 - 

VALÈNCIA. El llibre ‘La taulelleria valenciana dels segles XVII, XVIII i XIX a col·lecció de la Fundació la Fontana’ d’Ignasi Ginonés i Vicent Guerola es presentará el dijous 20 d’abril, a les 19:00 hores, en el pati gòtic del Palau dels Scala. Aquest llibre está publicat per la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació. 

La publicació es un recull d’una catalogació de l’ampli fons de taulelleria valenciana i altres objectes ceràmics reunits per la Fundació La Fontana. En aquesta presentació del llibre ‘La taulelleria valenciana dels segles XVII, XVIII i XIX a col·lecció de la Fundació la Fontana’ a més dels autors del llibre, també participaran en la presentació Jorge Rodríguez y Maria Josep Amigí, president i vicepresidenta de la Diputació de València, Alejandro Maluquer, membre de la Fundació la Fontana i Jaume Coll, director del Museu de Ceràmica González Martí. 

El llibre ja està disponible a les llibreries, una publicació il·lustrada amb fotografies de les peces catalogades amb indicaciones de la seua autoria i localització original. 

Autors d'aquest llibre

Ignasi Gironés Sarrió (Ontinyent, 1975) és doctor en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i treballa com a tècnic superior de Suport a la Investigació de l’Institut Universitari de Restauració de Patrimoni de la UPV. Format com a restaurador d’obres d’art, al llarg de la seua carrera ha treballat en centres de restauració d’Alemanya i Itàlia, i ha desenvolupat una àmplia sèrie de projectes, tant de restauració de béns patrimonials com de gestió cultural. La seua recerca científica es centra en la conservació i restauració de pintures i obres ceràmiques.

Vicent Guerola Blay (Carcaixent, 1962). Doctor en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, on actualment exerceix com a professor titular en el Departament de Conservació i Restauració de Béns Culturals. Especialista en pintura ceràmica valenciana, ha participat en nombroses publicacions i congressos en matèria de restauració de pintura, amb especial dedicació a la praxis del retoc i els criteris de reintegració pictòrica i ha realitzat investigacions relacionades en l’estudi i l’anàlisi d’obres d’art a través de la tomografia axial computeritzada.

Noticias relacionadas