GRUPO PLAZA

del 15 al 18 de maig

València acull la Trobada de Dramatúrgia per a la Infància i la Joventut 2024

14/05/2024 - 

VALÈNCIA. El teatre de la Diputació de València, L’Escalante, és amfitrió i coorganitzador de la Trobada de Dramatúrgia per a la Infància i la Joventut de 2024. Una cita que se celebra del 15 al 18 de maig en el Teatre Principal, Ribes Espai Cultural i la seu de Fundació SGAE de València organitzada per Escalante, l'Associació Valenciana d'Escriptores i Escriptors Teatrals (AVEET) i Association Internationale du Théâtre pour l'Enfance et la Jeunesse (ASSITEJ).

"El segell i raó de ser de L’Escalante és fomentar la creació i exhibició d'obres de teatre, dansa, circ o experiències immersives dirigides al públic infantil i adolescent. Per este motiu, com a complement a la seua programació, promou estes jornades que tenen com a objectiu animar a companyies, professionals i empreses distribuïdores a apostar per aquest tipus d'espectacles", assenyala Rocío Gil, diputada provincial de Joventut i Teatres.

Per part seua, Marylène Albentosa, directora i coordinadora artística d'Escalante, detalla que "aprofundirem en diferents aspectes relacionats amb la dramatúrgia dirigida a este públic, la seua presència a les escoles superiors o la seua difusió, per a no caure en la infantilització i crear propostes de qualitat".

Taules de debat, tallers i activitats

La Trobada de Dramatúrgia per a la Infància i la Joventut de 2024 té com a objectiu reunir professionals i agents del sector de les arts escèniques per a compartir preguntes, reflexions i ferramentes entorn d'este tipus de dramatúrgia. Per a això, s'han programat diverses taules de debats sobre dramatúrgia en la dansa, l'edició i difusió de textos teatrals per a públic infantil i juvenil, investigació o com es treballa des de les escoles superiors d'art dramàtic.

A això se sumen activitats que posen en pràctica estes qüestions, com a lectures dramatitzades, presentacions de projectes editorials o l'exhibició de 'Miedo come todo... sueños al vuelo', la proposta de dansa infantil amb la qual la companyia mexicana Flores Teatro Danza iniciarà el cicle 'Menut Teatre' d'Escalante aquesta temporada.

També hi haurà dos tallers: el laboratori per a professionals 'Y si...' de Jokin Oregi a la sala SGAE; i el de teatre documental per a adolescents 'Cuenta tu historia' de Lucía Miranda i Cross Border Project, en el Principal.

Xavo Giménez (La Teta Calva), Fernando Flores (Flores Teatro Danza), Enrique Cabrera (Aracaladanza), Clara Crespo (Fil d'Arena), Paula Romero, Raúl Mendoza (La Coja Dansa), Boris Schoemann (Los textos de la Capilla), Maddie Hindes (Nick Hern Books), Emile Lansman (Lansman Editeur), Marie Pierre Cattino (Koïne Editions), Marina Bollaín, Berta del Río, María J. Caamaño, Eva Llergo, Nacho Ortega (ESAD Astúries), Esther Alabor (ESAD València), Gemma Quintana (Escola Canària d'Actors) i Itziar Pascual (RESAD), entre altres, intervindran en la trobada.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas