ALACANT. Una de les coses que la nova coordinadora de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, tenia molt clar, i que va quedar fora de l’entrevista que Alicante Plaza va publicar, era la seua preocupació per la formació dels nous públics, perquè els infants començaren a viure el teatre des de dins del teatre, continuant amb les campanyes de col·laboració amb centres educatius que des de fa uns anys tenen el Teatre Arniches com un dels seus referents respecte del teatre i la dramatúrgia.
És en este sentit que l’Institut Valencià de Cultura ha posat en marxa en el Teatre Arniches la campanya escolar per al curs 2017-18, una àmplia oferta d'espectacles als quals poden assistir els centres escolars que estiguen interessats a incloure aquest tipus d'activitats en horari escolar.
Els espectacles que formen part de la campanya han sigut acuradament seleccionats utilitzant els criteris de diversitat, valor educatiu i social, com també per la trajectòria professional de les companyies a través de circuits i festivals de teatre per a xiquets i xiquetes. A més de la programació per a públic familiar que al llarg de la temporada oferirà el Teatre Arniches, amb aquesta campanya específica es pretén democratitzar l’accés a la cultura en general i al teatre en particular dels escolars de la ciutat i de la provincia d’Alacant.
Els espectacles estan dividits per edats, i s’ofereixen obres per a xiquetes i xiquets a partir de 3 anys fins al cicle de batxillerat. En la campanya s’inclouen la dansa, el teatre de text, les titelles, teatre gestual, cine, etc. Els centres escolars poden escollir entre més de quinze sessions en horari matinal.
Pot participar-hi qualsevol centre escolar de la província d'Alacant. El cost de l'entrada per a l'alumnat és de 3 €, excepte les quatre sessions de “La guerra de Troia”, espectacle patrocinat per l'obra social de La Caixa, que és gratuït. Les entrades per al certamen educatiu audiovisual PROJECTA ALC són a 1 euro.
No obstant això, en la mateixa línia que tota la resta de les activitats proposades per l’Institut Valencià de Cultura, hi ha també la «butaca solidària», que permet que cap xiquet o xiqueta es quede sense poder gaudir dels espectacles programats per raons econòmiques.
La campanya escolar s'inicia el dilluns 16 d'octubre amb l'espectacle de dansa “DOT”, a càrrec de Maduixa Teatre.
Entre la variada proposta escènica hi ha espectacles en valencià i en castellà de companyies rellevants com ara la Cia Ferroviària, Bambalina Teatre Practicable, Criadero de Morsas, Periferia Teatro i Cal y Canto Teatro.
Dot, l’espectacle que obrirà la campanya el 16 d’octubre, a càrrec de la companyia Maduixa Teatre, ha rebut els premis Max 2015 al millor espectacle infantil o familiar, i el premi Feten 2014 al millor espectacle infantil.
La Companyia teatral de Sueca treballa amb la idea de crear espectacles estimulants, màgics i divertits convençudes de que les arts escèniques dirigides als més menuts han de provocar en ells un gran desig de jugar i experimentar. En este Dot la dansa, el teatre, la música i les noves tecnologies es combinen per a oferir un trencaclosques màgic on tot és possible. Prenent com a punt de partida l'estimulant treball de l'artista nord-americà Sol Lewitt, transformen una paret blanca gegant en un espai ple de color, on en Dot i la Laia emprendran un viatge a través de la música i el color.
La Conselleria anuncia los nominados de la nueva edición tras descartar la fusión de las tres galas de premios pero sin aclarar el futuro de Música y Audiovisuales