a càrrec del museu faller

Les Falles des del sofà: l'Exposició del Ninot es digitalitza per oferir una experiència 'd'Street View'

14/03/2018 - 

VALÈNCIA. Un dia abans que concloga, l'Exposició del Ninot 2018 -ubicada al Museu de les Ciències de València- ja es pot veure des de qualsevol lloc i durant tot l'any a través d'ordinadors, mòbils o tablets, gràcies a la seua digitalització. A l'igual que va ocórrer fa dos anys amb el Museu Faller, l'espai ha sigut capturat a través d'una càmera Matterport Pro 3D que perfet oferir una visió de 360 graus i amb una perspectiva humana i tridimensional. De nou, l'encarregat de dur a terme la feina ha sigut el fotògraf rus Maxim Sodomovsky amb la col·laboració de la Junta Central Fallera.

La principal finalitat d'aquesta nou 'espai' per als ninots de València és la d'assolir una major accessibilitat. "El que volem és que la gent que no pot vindre a veure la mostra, per qualsevol tipus de raó, tinga un altre vehicle per a fer-ho", manifesta Gil Manuel Hernández, director del Museu Faller.

Així mateix, la digitalització de l'exposició respon a una versant de "reclam" on el propòsit és que "artistes i turistes de tot el món" coneguen "les tendències, els estils diversos, les sàtires i la qualitat de treball" que amaga cada ninot. "Pensem que el que fet que molta gent veja les obres a través del portal web, pot repercutir després en un major interés de veure-la en persona i viatjar a València. És a dir, que arrossegue a un nou públic que vulga veure la dels següents anys", explica Gil Manuel Hernández.

D'altra banda l'ambiciós projecte del Museu Faller afirma aconseguir un ús "pedagògic" i "útil" per a les escoles. "Aquesta eina possibilita a professors i professores preparar els seus treballs o les seues visites abans d'anar amb l'alumnat".

De cara a l'any que ve, el desig del director és continuar actualitzant l'Exposició del Ninot al món digital. Tant de bo, afegeix que ho faran "si Maxim Sodomovsky pot vindre i fer-ho". De moment el compromís per part del fotògraf és el de continuar i inclòs "plantejar noves propostes". I és que cal recordar, que la idea va sorgir fa uns anys després que l'artista visitara la capital valenciana i fera la seua proposta per a convertir la festa en Patrimoni de la Humanitat.

En tot cas, en cas de fer-se, es continuaria possibilitant la versió 3D uns dies abans de la seua clausura a la seu física. "El que volem és que la gent ho veja en persona" apunta Gil Manuel Hernández. I es que l'exposició no deixa de ser part d'un Museu que ha de 'viure' amb visites i reclam. 

 

Noticias relacionadas