Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

dissabte 14 d'abril

Olga Pericet desvetla les claus del flamenc en una 'master class' de Dansa València

13/04/2018 - 

VALÈNCIA. La jornada de dissabte de Dansa València ofereix diversos espectacles de sala i de carrer així com activitats com la classe magistral de flamenc d’Olga Pericet o la exhibició en la Filmoteca Valenciana a les 11:00 hores del documental Siete Leguas: Contar la danza y la diversidad que ha realitzat l’equip de Balletvale+.

Els espectacles comencen al carrer, a les 13:00 hores, a la plaça del Patriarca amb la presència de la companyia de Daniel Abreu, que fou Premi Nacional de Dansa 2014 en la categoria de creació amb l’espectacle Más o menos inquietos, interpretat per Daniel Abreu i Carmen Fumero. En tota relació hi ha tres en joc, el camp és el tercer element que s’adhereix i alhora ens conté. Aquest és el joc d’aquest treball, jugar amb el tercer, jugar amb la gravetat i l’equilibri, el pas i les càrregues i tot dins una atmosfera poètica.

El següent espectacle suposa la tornada al festival de La Danseta, espectacles de dansa adreçats a xiquets i públic familiar, serà al Rialto a les 17 i les 19 hores amb l’espectacle Amèlia de Marea Danza, companyia creada en 2014 amb la intenció "d’apropar la dansa espanyola i el flamenc a la creació contemporània".

Amb Amèlia la companyia va obtindre el premi FETEN al millor espectacle de dansa en la Fira Espanyola de Teatre per a nens i nenes. Amèlia "és la història de cada dona que es posa l’horitzó com a límit i la llibertat com a equipatge".

A continuació en Carme Teatre a partir de les 20:30 hores els dies 14 i 15 la companyia de Maria Antònia Oliver presenta Las Muchas. Aquesta és una companyia de dansa que es constitueix el 1989 a Barcelona, i l'any 2000 s'instal·la a Mallorca. La companyia té tres vessants d'actuació: la creació per a un públic adult, la producció d'espectacles i projectes pedagògics per infants, i el treball amb joves en risc d'exclusió social i persones majors.

En l'espectacle València, Las Muchas parla de fragilitat, d’aquella que té a veure amb l’edat, amb cossos que ja no pertanyen al corpus d’allò social, que ja deixen d’estar al mercat oficial, però que estan més vius que mai i són, sobretot, més lliures: cossos que respiren, pesen, ballen, sedueixen, es mouen i es posicionen d’una altra manera. L’obra parla sobre deixar-se escoltar i deixar-se travessar per les experiències viscudes.

L’últim espectacle del dia és Now de la companyia La sala, en el Teatre Principal a les 22:00 hores. Aquesta és una coreografia on reflexionar sobre les expectatives creades temps abans i l’obtingut. Huit intèrprets dibuixen una línia temporal que comença personificada en un xiquet amb tot el futur pel davant, continua amb els temps representat amb la dansa i finalitza amb la visió de dues persones majors que viuen amb tot el passat a les seues esquenes.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email