GRUPO PLAZA

dissabte 14 d'abril

Olga Pericet desvetla les claus del flamenc en una 'master class' de Dansa València

13/04/2018 - 

VALÈNCIA. La jornada de dissabte de Dansa València ofereix diversos espectacles de sala i de carrer així com activitats com la classe magistral de flamenc d’Olga Pericet o la exhibició en la Filmoteca Valenciana a les 11:00 hores del documental Siete Leguas: Contar la danza y la diversidad que ha realitzat l’equip de Balletvale+.

Els espectacles comencen al carrer, a les 13:00 hores, a la plaça del Patriarca amb la presència de la companyia de Daniel Abreu, que fou Premi Nacional de Dansa 2014 en la categoria de creació amb l’espectacle Más o menos inquietos, interpretat per Daniel Abreu i Carmen Fumero. En tota relació hi ha tres en joc, el camp és el tercer element que s’adhereix i alhora ens conté. Aquest és el joc d’aquest treball, jugar amb el tercer, jugar amb la gravetat i l’equilibri, el pas i les càrregues i tot dins una atmosfera poètica.

El següent espectacle suposa la tornada al festival de La Danseta, espectacles de dansa adreçats a xiquets i públic familiar, serà al Rialto a les 17 i les 19 hores amb l’espectacle Amèlia de Marea Danza, companyia creada en 2014 amb la intenció "d’apropar la dansa espanyola i el flamenc a la creació contemporània".

Amb Amèlia la companyia va obtindre el premi FETEN al millor espectacle de dansa en la Fira Espanyola de Teatre per a nens i nenes. Amèlia "és la història de cada dona que es posa l’horitzó com a límit i la llibertat com a equipatge".

A continuació en Carme Teatre a partir de les 20:30 hores els dies 14 i 15 la companyia de Maria Antònia Oliver presenta Las Muchas. Aquesta és una companyia de dansa que es constitueix el 1989 a Barcelona, i l'any 2000 s'instal·la a Mallorca. La companyia té tres vessants d'actuació: la creació per a un públic adult, la producció d'espectacles i projectes pedagògics per infants, i el treball amb joves en risc d'exclusió social i persones majors.

En l'espectacle València, Las Muchas parla de fragilitat, d’aquella que té a veure amb l’edat, amb cossos que ja no pertanyen al corpus d’allò social, que ja deixen d’estar al mercat oficial, però que estan més vius que mai i són, sobretot, més lliures: cossos que respiren, pesen, ballen, sedueixen, es mouen i es posicionen d’una altra manera. L’obra parla sobre deixar-se escoltar i deixar-se travessar per les experiències viscudes.

L’últim espectacle del dia és Now de la companyia La sala, en el Teatre Principal a les 22:00 hores. Aquesta és una coreografia on reflexionar sobre les expectatives creades temps abans i l’obtingut. Huit intèrprets dibuixen una línia temporal que comença personificada en un xiquet amb tot el futur pel davant, continua amb els temps representat amb la dansa i finalitza amb la visió de dues persones majors que viuen amb tot el passat a les seues esquenes.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email