GRUPO PLAZA

de Celtian a 'Bola de Drac'

Quarantena cultural: les recomanacions d'Alfons 'el Blüe'

7/05/2020 - 

CASTELLÓ. En aquests dies de confinament per la crisi del coronavirus, Culturplaza vol receptar cultura. Aquests dies són el moment perfecte per a veure, llegir, i escoltar més que mai; però, davant la pluja de propostes i plataformes, per on començar? Cada dia, diferents agents culturals de la Comunitat Valenciana es converteixen en els nostres prescriptors de capçalera.

Alfons 'el Blüe' (Raper)

- Recomana'ns un llibre per a rellegir…
-Imagine que haureu llegit i haureu sentit intriga pels assassinats de Jack l'Esbudellador. Doncs bé, els esdeveniments que van assolir White Chapel, a finals del segle XIX, queden perfectament il·lustrats i narrats a From Hell. Com va dir Warren Ellis, "sé qui va ser l'assassí Jack The Ripper, Alan Moore m'ho va contar". Un must read!

- …I un altre per a descobrir.
-Donat que estareu avorrits de recomanacions de llibres durant la quarantena, jo vos convide a endinsar-vos en un món que a mi personalment m'encanta: els còmics. La literatura feta vinyetes, el nové art. I vos recomane descobrir Sandman. Es tracta de l'obra mestra de Neil Gaiman, un dels mestres de la ficció fantàstica de finals de segle XX i principis del XXI, que va influir molt en JK Rowling, al punt que alguns veuen Harry Potter com un plagi d'Els llibres de la màgia. Mitologia onírica i un estudi filosòfic de les emocions i els desitjos de la mà del títol que va inaugurar Vertigo.

- Una peli bona que t'agrade…
-No sóc el més ferm defensor de Christopher Nolan, i el trobe fins i tot sobrevalorat, però dins la seua carrera em sembla que El truc final (el prestigi) és una xicoteta joia només superada pel seu debut a Memento. Conta la rivalitat entre 2 mags/il·lusionistes i fa un viatge a l'ambició humana amb uns Hugh Jackman i Christian Bale brillants.

- …I una peli dolenta que t'agrade tant com la bona.
-Sent un gran plaer culpable per Outlander (no la sèrie). Una producció de Peter Jackson (El senyor dels anells) dirigida per Howard McCain, i que conta de forma no massa virtuosa cóm una nau extraterrestre cau a Escandinàvia en l'època vikinga, transportant un perillós depredador. La mescla d'influències i gèneres li atorga un encant inexplicable.

- Un disc.
-Com a disc, vaig a fer trampa i en primer lloc vos recomane el de Malparlat, Poèticament incorrecte, un disc de Hip Hop en valencià que hauríeu d'escoltar. Després de l'autobombo, el meu disc preferit de 2019 ha resultat ser el de Celtian, En tierra de hadas. La cançó 'El sueño de Deirdre' és probablement la que més m'ha fet sentir en molt de temps. En valencià, 'Abisme infinit' d'Ofèlia i 'Temps"'de Pleasant Dreams són el que més m'ha emocionat l'últim any; cançons com 'La bromera' o 'Calendari d'absent' haurien de ser molt més reconegudes.

- Una playlist.
-No sóc jo massa de llistes ja muntades, sinó que recomane sempre fer una pròpia amb les cançons més significatives per a cada u. En la meua, no podrien faltar des de Johnny Cash a Nach, passant per Aitana Ferrer, La Femme, Zayde Wolf, Jeremy Renner o Gin Wigmore.

-Finalment, proposa un pla cultural que no tinga res a veure amb els anteriors per a fer a casa. Imaginació al poder.
-Marató. Trieu una sèrie que vos intrigue a totes, i llanceu-vos en família per ella. Potser les més conegudes siguen Breaking Bad o Joc de Trons, això no obstant, jo vos deixe ací les meues 10 recomanacions preferides (i variades) per amenitzar el confinament: Daredevil, Shameless, Roma, Vikings, Death Note, Jessica Jones, The Office, American Vandal, Westworld i Bola de Drac.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas