Hoy es 13 de diciembre
GRUPO PLAZA

La UTE Ramon Esteve i Carlos Campos guanya el concurs de disseny

Així serà el Centre Raimon d’Activitats Culturals

Els estudis valencians redactaran i executaran les obres del futur centre cultural de Xàtiva per valor de 484.000 euros a l’imposar-se amb el projecte Paraula i cant

5/10/2021 - 

VALÈNCIA. Aquest dimarts s’han donat a conèixer el nom de l’estudi guanyador del concurs per al disseny del futur Centre Raimon d’Activitats Culturals (CRAC) que s’ubicarà al Reial Monestir de Santa Clara de Xàtiva, i que finalment ha recaigut en la UTE formada pels estudis valencians d’arquitectura Ramon Esteve i Carlos Campos González amb la proposta Paraula i cant.

El jurat es va reunir el passat dijous a Xàtiva per tal de dirimir el resultat final d’aquest concurs, que suposarà la redacció dels projectes bàsics i d’execució així com la direcció de les obres, amb un premi valorat en 484.000 euros.

El segon lloc ha sigut per al projecte Lo lloc on ma pensa repose, de UTE Lluch i Jurado, qui ha aconseguit un premi de 6.000 euros, mentre que el tercer classificat ha estat l’UTE Saurina amb el projecte Cançó de cançons amb un premi valorat en 4.000 euros. El quart classificat ha sigut Presències i oblit de UTE Aquidós (3.000 euros) i el cinquè lloc ha recaigut en Jo vinc d’un silenci de Galiano Garrigós (2.000 euros).

El jurat ha volgut destacar l’alta qualitat tècnica de tots els treballs presentats, així com també ha mostrat el seu agraïment per l’esforç realitzat per cadascun dels professionals que han intervingut en la preparació de les propostes presentades. 

El projecte guanyador es donarà a conèixer aquest divendres 8 d’octubre, a les 10:30 hores, a través d’una roda de premsa en el saló de plenaris de l’Ajuntament amb la presència dels estudis guanyadors.

Estudis reconeguts

L’estudi d’arquitectura Ramon Esteve va ser fundat l’any 1991 i compta actualment amb més d’una vintena de professionals. Entre els projectes que han desenvolupat en els darrers anys es troba la rehabilitació, reforma i ampliació del conjunt Bombas Gens de València com a centre d’art i centre de dia, el projecte del nou Hospital Universitari de la Fe o l’ampliació de l’hospital General de Viladecans; i actualment es troben en procés de rehabilitació d’altres edificacions com el conjunt industrial de «Las Cigarreras» (Alacant), l’IES l’Estació (Ontinyent) o el conjunt industrial «Rodes» (Alcoi). Entre els premis aconseguits destaquen el 2º premi Internacional Obres CEMEX 2018, una menció d’honor als premis d’arquitectura del Col·legi Oficial d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana 2019 per Refugio en la viña i el 1º premi Nacional del Col·legi Oficial d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana 2003-2004 pel Centre d’Investigació Príncep Felip.

Per la seua part, l’estudi Carlos Campos González compta també amb una dilatada experiència des de la dècada dels 80 i ha treballat en projectes de rehabilitació i restauració d’espais com ara l’església de Sant Nicolau de València, el Palau Ducal de Gandia, el castell d’Onda, el Santuari de la Balma a Zorita del Maestrat (Castelló), la restauració integral de la Reial Parròquia dels Sants Joans de València o les intervencions interiors de l’església de Sant Martí Bisbe i Sant Antoni Abat per a l’exposició de La Llum de les Imatges. Entre els premis aconseguits destaca el Premi Nacional del Col·legi Oficial d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana en la modalitat Espais Exteriors 1999-2000 pel jardí de les Hespèrides de València i el primer premi del Concurs Internacional de Reurbanització de la Via Cal de Messa i la Piazza della Vittoria en Sedico (Italia) l’any 2017.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas