Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

celebra la seua 44ª edició repleta de canvis en diferents aspectes

Aldaia i Lliria també acolliran el Certamen de Bandes de Música

13/12/2019 - 

VALÈNCIA. La Diputació de València ha presentat la convocatòria del Certamen de Bandes de Música, que en 2020 celebra la seua 44ª edició repleta de canvis en diferents aspectes, com la localització de l'esdeveniment, el model de puntuació, el jurat o el nombre de seccions.

La novetat més cridanera és que el Certamen ix per primera vegada de València capital per a arribar a dos municipis diferents. En concret, el TAMA d'Aldaia acollirà el cap de setmana del 9 i 10 de maig el concurs de les seccions tercera i quarta; mentre que la seu de la Unió Musical de Llíria, localitat recentment declarada Ciutat Creativa de la Música per la Unesco, serà el lloc on concórreguen les bandes de la primera i segona secció.

El diputat de Bandes de Música, Jordi Mayor, ha informat que “a partir d'ara la intenció és portar el certamen al major nombre de pobles possible, amb la voluntat que la ciutadania de les nostres comarques puga gaudir, en un ambient festiu, d'este important esdeveniment”. Per a reforçar el caràcter participatiu de la població, s'ha previst que les bandes acudisquen desfilant als auditoris, per a això s'ha creat un premi específic a la millor desfilada, dotat amb 1.000 euros.

A més, el nombre de seccions per a la nova edició es reduix a quatre, encara que el nombre de bandes admeses augmenta: fins a quatre en la primera secció, i fins a sis en les seccions restants. La quantia dels premis per als guanyadors també s'incrementa: 3.500 euros per a la primera secció, 3.000 euros la segona secció, 2.500 euros la tercera i 2.100 per a la quarta.

Nous criteris d'avaluació i obres obligades

Amb l'objectiu d'adaptar-se als estàndards internacionals de baremació, la Diputació ha decidit ampliar els criteris de puntuació de quatre a deu. Segons Major, “esta nova avaluació ajudarà al fet que les qualificacions siguen més objectives i precises, ja que es valoraran aspectes que fins ara no es tenien en compte d'una manera específica, com la tècnica mètrica o d'encaix”.

En esta línia d'impulsar l'objectivitat i independència fins a les màximes cotes, per primera vegada cap càrrec vinculat a la Diputació formarà part del jurat, que podrà tindre caràcter internacional i que, en tot cas, comptarà amb professionals qualificats del camp de la música.

Quant a les obres que hauran de ser interpretades, enguany es pretén que siguen les pròpies agrupacions les que adapten estes peces, “fomentant d'esta manera la creació musical”, en paraules del diputat. 

Les obres obligades seran les següents: en la Secció Primera, Gloses II d'Amando Blanquer; Secció Segona, Mare Nostrum de Miguel Asins; Secció Tercera: Festa de les Falles de Ferrer Ferran; i la Secció Quarta està encara per determinar.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email