GRUPO PLAZA

festival d'arts escèniques

Cabanyal Íntim tanca la vuitena edició amb el 95% d'ocupació

24/05/2018 - 

VALÈNCIA (VP/EP). El Festival Cabanyal Íntim va tancar diumenge passat la seua 8a edició amb un índex d'ocupació que ha superat totes les expectatives previstes. Els carrers de l'antic barri de pescadors es van vestir durant els deu dies que va durar el festival d'un mar d'espectadors de totes les edats que van acudir a una cita escènica i multidisciplinària amb la 'Memòria', eix vertebrador de tota la programació d'enguany.

L’equip del festival –Isabel Caballero, Jacobo Roger, Marta Borcha, Manuel Cuadrado, Llanos Godes Medrano y Jéssica Martínez- mostra la seua satisfacció davant del desenrotllament i el resultat del festival: “Què el Cabanyal Íntim és una cita ineludible amb les arts escèniques d'avantguarda ho constata l'alt grau de participació que té cada edició i en concret aquesta, que ha superat amb escreix totes les nostres expectatives amb un 95% d'ocupació. L'aposta per un teatre multidisciplinari, allunyat de les fórmules convencionals i basat en la proximitat amb els espectadors i el desenrotllament de les representacions en espais íntims fa possible que el festival tinga un públic molt fidel que repeteix cada any l'experiència, edició rere edició, i que capte, al mateix temps, nous públics i audiències”.

Encara que la majoria de les propostes desenrotllades es van crear ex professo per al festival, la qual cosa suposa un risc a l'hora de programar, explica l'equip, “la qualitat i originalitat d'estes ha sigut la clau del seu èxit i de que els propis espectadors les hagen recomanat als seus amics i familiars, i de que moltes d'elles hagen penjat el cartell d'entrades esgotades en totes les seues funcions”.

Dels 30 espectacles oferits en esta octava edició, nou d'ells van penjar el cartell de localitats esgotades en cada una de les funcions que van oferir. Va ser el cas d'Ombres de la companyia Cent i la mare que, sota la direcció de María José Peris, va captivar el públic en el Col·legi Santiago Apòstol amb un ampli elenc actoral que va reviure la memòria de la guerra civil a través de les cançons i la música d'este període històric. Ple absolut també en les funcions de Carmen Muñoz o el rescate de una memoria que va posar en escena el Teatro de la Catrina, peça multidisciplinària a què la pròpia nonagenària Carmen Muñoz no va voler faltar per a veure la representació de la seua vida, i que va deixar a molts espectadors amb ganes de veure a causa de l'aforament complet.

Una altra de les funcions que més va emocionar el públic va ser Yo no puedo olvidarla, en la que l'actriu Ángela Bermúdez "va commocionar el públic" amb la narració escènica de la seua història familiar fins a tal punt que l'últim dia de la representació un grup d'espectadors la va acomiadar en el carrer amb una traca.

Èxit també en cada una de les funcions de Piedra y encrucijada de la companyia Hongaresa de Teatre o a Califòrnia de la companyia del mateix nom en els espais de representació de la qual, les llars del barri, no cabia ni un agulla de cap. I entrades esgotades també en totes les representacions d'Instruccions per a no tenir por per si ve La Pastora, de La Ravalera, que va enlluernar el públic amb la memòria d'esta dona el periple vital i personal de la qual, convertit en llegenda, està escrit en els marges dels llibres d'Història

Ple absolut va obtindre així mateix el recital performatiu de poesia sonora Quieroynopuedo que va oferir Cantataticó i el musical teatral de Penkoletas Sisters Feminista Show amb què Kancaneo Teatro va conquistar amb molt humor al públic de Cabanyal Íntim en el seu afany de desconstruir qualsevol tipus d'etiqueta opressora imposada pel patriarcat. Tampoc va voler ningú perdre's el Passeig per la memòria del Cabanyal que va oferir Marga Alcalá, un recorregut de dos hores de duració pel passat i present del barri amb un cent per cent d'ocupació en cada un dels passejos oferits.

Territori Performance, que enguany va celebrar la seua quarta edició dins del marc del festival, va atraure un any més a centenars d'espectadors que van transitar per tots els racons de l'edifici del Teatre El Musical per a recrear-se i sorprendre's amb els distints paisatges performatius que set artistes y/o col·lectius van oferir amb les seues accions d'art en viu.

De les activitats realitzades a l'aire lliure destaca també la recreació de manera col·lectiva que el festival va fer de l'obra Seasons March (La marxa d les estacions), de la coreògrafa i ballarina Pina Bausch, que va congregar a una gran nombre de persones que van recórrer els carrers del Cabanyal vestides de gala fins a arribar al mar en esta acció itinerant dirigida per la coreògrafa i ballarina Ana Luján.

Cabanyal Íntim es un festival organitzat per Francachela Teatre, patrocinat per l’Institut Valencià de Cultura, Caixa Popular, el Vicerrectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València i amb la col·laboració del Teatre El Musical, La  Mutant, el Centre del Carmen, la EMT i Tyris.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas