VALÈNCIA. La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació continua avançant en la configuració definitiva de l’organigrama científic que marcarà les línies editorials en esta nova etapa. I ara li toca el torn a les col·leccions de música, per a les quals el director del Magnànim, Vicent Flor, ha apostat per un equip de cinc joves especialistes: Isabel Ferrer, Ferran Escrivà, Jordi Reig, Ramon Canut i Josep Antoni Alberola, els quals s’encarregaran de revitalitzar les col·leccions existents (Compendium Musicae, Compositors del País Valencià, Quaderns de Música Folklòrica Valenciana o Partitures) i també altres de noves que es puguen crear.
“Un dels nostres objectius prioritaris —explica el nou equip— és recollir totes aquelles propostes que ens ajuden als valencians a recuperar el nostre patrimoni i a reconstruir l'imaginari musical comú, i també obrir les publicacions del Magnànim a nous camps d’investigació, com ara l’etnomusicologia o la música tradicional valenciana i altres músiques populars”. En esta línia, una de les primeres decisions ha estat la publicació de la biografia i un recull de cançons del compositor d’Ontinyent Josep Melcior Gomis.
Isabel Ferrer és doctora en Musicologia per l’Autònoma de Barcelona i ha centrat les seues investigacions en la musicologia de gènere i en els espais i pràctiques musicals des del segle XIX fins a l’actualitat, i també ha treballat en l’àmbit de la docència i la divulgació musicals. Ferran Escrivà (Oliva, 1979), doctor en Música per la UPV i titulat pel Conservatori Superior de Música de València, professor de la Universitat Jaume I i director de cor, forma part d’equips acadèmics d’investigació sobre la música en la cort dels Àustries a l’Edat Moderna. Per la seua part, Jordi Reig és doctor en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València i professor del Conservatori Superior de València i coordinador de l’Arxiu Sonor de la música tradicional valenciana Fonoteca de Materials de l’Institut Valencià de la Música, i com a músic ha sigut membre d’Al Tall des de 1986 fins a la seua dissolució en 2013 i director musical dels Pavesos (1977-1986). Ramon Canut, doctor en Història per la Jaume I i professor de saxofon pel Conservatori Superior de Castelló, fundador i president de l’Associació Valenciana de Musicologia, compatibilitza la seua dedicació a la docència en secundària amb la d’instrumentista de música de banda i la recerca de la música en les comarques de Castelló. Finalment, Josep Antoni Alberola (València, 1972), professor superior de música pel Conservatori de València i doctor en Filosofia, es dedica laboralment a la docència en secundària i és autor de nombrosos articles d’investigació sobre la música en València a l’Edat Moderna i l’I·lustració.