GRUPO PLAZA

Un dels textos més exitosos de Guillem Clua

Companyia Teatre Micalet estrena la versió en valencià de ‘L’Oroneta’

22/04/2024 - 

VALÈNCIA. Companyia Teatre Micalet (CTM) estrena la seua nova producció pròpia amb L’Oroneta, que estarà en cartell del 24 d’abril al 12 de maig. L’obra serà dirigida per Joan Peris: “És una obra que no només t’atrapa per la temàtica, sinó també per l’estructura dramatúrgica que et sorprén constantment, i pense que és una obra que a l’espectador no el deixarà indiferent. És d’aquelles obres que et remouen la consciència i t’ajuden a créixer. Com sempre, és un gust treballar amb tota la companyia, també m’agradaria destacar la gran implicació dels actors que han fet traure un gran nivell a la interpretació”.

Es tracta d’una obra del dramaturg Guillem Clua, que actualment és considerat com una de les veus més innovadores i versàtils del teatre nacional actual. La crítica ha definit l'obra de l’autor com a multidisciplinària, eclèctica, política i amb una preocupació prioritària per l'estructura narrativa i l'argument.

La història gira al voltant de dos personatges. Per una part està la senyora Amèlia (Pilar Almeria), una professora de cant, i per altra, Ramón (Bruno Tamarit), un home jove que vol millorar la seua tècnica vocal per a cantar en el memorial de la seua mare morta recentment. Prompte es descobreix que la cançó triada, L’Oroneta, té un significat especial per als dos personatges, que aniran desgranant detalls del seu passat, marcat per un atemptat terrorista de signe homofòbic que va patir la ciutat l'any anterior.

Es tracta d’una obra amb dos personatges que entrellacen vivències molt significatives. “Ramón és un personatge ple de vida i passió, amb arguments socials i polítics que són conseqüència de la seua història personal, del seu passat, present i futur”, explica l’intèrpret Bruno Tamarit sobre la representació del seu personatge.

Per altra part, Pilar Almeria destaca el que significa donar vida a Amèlia: “Interpretar un personatge com el d'Amèlia, el qual passa per un ventall tan ampli d'emocions, és molt enriquidor, igual que poder fer-ho al costat de Bruno. Treballar de nou amb Joan a la direcció amb la seua constatació, la seua passió i la seua manera de veure el món, és tot un gust per a mi.”

L’Oroneta ha estat representada en més de 15 països, és un drama que tracta sobre el dolor, la culpa i la incomunicació. Ha guanyat el premi a millor espectacle i millor autoria original als premis Teatre Barcelona temporada 2021/2022. La versió en català de L'Oroneta, que es va estrenar en La Villarroel i es va emportar, entre altres premis, el que la va homenejar com l’obra amb el millor Text als premis Butaca 2022.

L’Oroneta estarà al Teatre Micalet de València de dimecres a diumenge entre el 24 d’abril i el 12 de maig. Més informació, horaris i entrades al web oficial i en taquilla.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas