GRUPO PLAZA

plaç fins el 18 d'agost

'Curtmetratges per a Transformar el Món' de l'ACPP serà una ferramenta de canvi social i solidaritat

2/08/2017 - 

VALÈNCIA. L’ONGD Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP) llança el concurs 'Curtmetratges per a Transformar el Món'. Es tracta d'un certamen amb l’objectiu de materialitzar el compromís de les persones participants per mitjà de l’audiovisual com a ferrament de canvi social. El termini de participació estarà obert fins el 18 d’agost i el número de curts que pot presentar cada persona o equip és il·limitat.

El concurs inclou quatre categories a les quals pot optar cada participant: Premi del Jurat, Premi del Públic, Premi a la
promoció de la igualtat i Premi al millor curtmetratge sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Els premis de
les tres primeres categories són un viatge a Palestina de la mà d’ACPP per conèixer els projectes de cooperació internacional que executem sobre el terreny, el qual previsiblement es realitzarà durant el pròxim mes d’octubre. D’altra banda, al millor curtmetratge sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible li correspondrà un premi en material audiovisual valorat en 700€.

Amb el concurs es pretén promoure els valors de la solidaritat internacional ficant atenció al compliment dels 17 ODS marcats per les Nacions Unides a l’Agenda 2030. Allò per mitjà de curtmetratges que reflecteixen el compromís i la creativitat dels participants, sense la necessitat de que aquests siguen experts de l’àmbit audiovisual.


El projecte 'Conectem Societats. Construïm ciutadania'

El concurs s’endinsa dins del projecte 'Conectem Societats. Construïm ciutadania', finançat per la Direcció General de
Cooperació i Solidaritat de la Generalitat Valenciana, amb el qual ACPP dóna la possibilitat a la ciutadania valenciana
d’escollir entre diverses formacions intensives vinculades amb la cooperació al desenvolupament des d’una visió pròxima
i real
, a partir del treball diari que realitzem des de l’organització. 

En aquest sentit, s’han portat ja a terme tres formacions: 'El paper de la dona a la cooperació al desenvolupament. Construïm societats igualitàries', 'Conectem i enfortim societats. Cooperació al Mediterrani' i el cues de curtmetratges per a transformar el món. Als dos primers vam comptar amb la participació de representants d’organitzacions del sud amb les quals treballen des d’ACPP al terreny. D’aquesta forma, participaren activament dos líders feministes de El Salvador a la primera formació, i un representant de la Unió General de Treballadors Tunisians, guardonada amb el Nobel de la Pau en 2015, i un representant d’una organització de desenvolupament local tunisià a la segona. Per la seua banda, el curs de creació de curts va estar impartit en col·laboració amb la productora audiovisual Barret Cooperativa Valenciana. En el mes de setembre es tancaran les formacions amb la realització d’un curs d’aproximació a la cooperació internacional al desenvolupament.

Noticias relacionadas

la uji organiza el I Congreso Internacional de Creadoras en el Audiovisual

De romper con la "maldición" de las óperas primas a crearse un nombre propio: los retos de la mujer en el audiovisual

Por  - 

Guionistas, cineastas, showrunners, publicistas y, en general, mujeres creadoras del audiovisual participarán en un encuentro a cargo de la Universitat Jaume I de Castelló, cuyo objetivo principal es analizar sus obras, pero también conocer cómo heredan y construyen un nombre propio en la industria

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas