GRUPO PLAZA

Quatre nous espectacles a escena

Dansa València porta a l'escenari 'Lo inevitable', una obra sobre les identitats viscerals

12/04/2018 - 

VALÈNCIA. La celebració del festival Dansa València continua amb la presència de quatre noves companyies en la programació de divendres 13 d’abril, la celebració de la classe magistral de Rudi Cole i Júlia Robert a la sala 7 de l’Edifici Rialto i una taula redona amb el títol Perspectives de futur: Transicions professionals trobades al sector organitzada per la Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana, celebrada al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València i adreçada a professionals del sector.

El primer espectacle del dia és Yellow Place de la companyia Kor’Sia que es podrà veure a les 13:00 hores a la Plaça del Patriarca. La companyia formada per Antonio de Rosa i Mattia Russo utilitza elements del cinema, la fotografia, la literatura i l’escultura per a crear un llenguatge propi. El color ha estat el punt de partida per crear Yellow Place, un lloc on els estranys es troben i arriben al punt més intens de la seua relació.

De vesprada al Rialto la companyia valenciana Titoyaya Dansa que encapçala Gustavo Ramirez Sansano, presenta Bandejats. En l’espectacle un grup intergeneracional treballa el gest quotidià, el moviment i la veu mostrant una visió del drama migratori centrada en la reconstrucció del quotidià, on pel damunt de tot se respira humanitat, i fins i tot dins el caos més absolut hi ha lloc per a la intimitat, la bellesa, l’enteniment, l’amor i el contacte humà.

Foto: Hugo Gumiel

El següent espectacle del dia que s’estrena a l’Espai Inestable és la coproducció d’aquesta sala amb l’Institut Valencià de Cultura Lo inevitable de la companyia valenciana Dunatacà, dirigida per Sybila Rodriguez. "L'obra ens parla del cos, el que sempre som és cos, el que ens és precís és ser cos, el que callem, és cos i d’allò que ens desposseïm per viure és cos. En Lo inevitable identitats viscerals i socials conviuen. Les preguntes es responen o no, dualitats i misteris on les possibilitats dels cossos prenen la veu", explica en un comunicat l'Institut Valencià de Cultura.

Tanca la jornada del festival l’actuació al Teatre el Musical de l’Ajuntament de València, d’Israel Galván, amb FLA.CO.MEN. En aquest espectacle Israel Galván va, en les seues pròpies paraules, "al gra" i només la música és l’argument. "Alleugerada de trames, de llibrets i de teatre, la música sonant sense argument, amb la inèrcia del cos i la rítmica, sola la música".


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email