Hoy es 18 de noviembre
GRUPO PLAZA

el proper 4 de novembre

Dantzaz presenta a València 'Áureo', un espectacle artístic compost per cinc peces breus

30/10/2017 - 

VALÈNCIA. La companyia Dantzaz presenta a València dissabte 4 de novembre a les 20.30 hores en El Musical el seu nou espectacle Áureo. El treball està format per cinc peces breus creades per reconeguts coreògrafs de projecció internacional i per alguns dels nous valors emergents de les arts del moviment. La nova proposta de la companyia basca formar amb les cinc peces un menú artístic en el qual es donen cita la dansa moderna i contemporània, "la llibertat de creació i el compromís artístic" i que acompanya al públic durant tota l'experiència des que entren en el teatre fins que es marxen.

Dantzaz, després de més de 13 anys de trajectòria, s'ha convertit en un important centre de producció escènica però també en una plataforma de projecció per a joves ballarins i intèrprets de tot el món. Els dotze ballarins que defensen sobre l'escenari Áureo són prometedors ballarins arribats de diferents punts d'Europa: Gran Bretanya, Bèlgica, Alemanya, Itàlia, Noruega i Espanya.

La primera de les cinc peces és a càrrec de Jone San Martín que presentarà Jugo, una peça amb la qual la ballarina i coreògrafa donostiarra, exballarina de The Forsythe Company, proposa al públic mirar al ballarí com si fóra aliment. Després, arribarà Momentum, obra en la qual la coreògrafa francesa Christine Hassid es pregunta si "davant temps de crisis, de violència, de desastres naturals, parlar de la bellesa pot semblar indecorós, o fins i tot provocatiu". Amb aquest punt de partida, Hassid, guardonada amb el premi Biarritz Dantza del festival coreogràfic Les Synodales de Sens, signa una peça per a sis intèrprets recolzada en la música de Johan Sebastian Bach.

A continuació arribarà Gizon Haiek, projecte creat per la coreògrafa Judith Argomaniz, creadora de la companyia LASALA i premi Revelació de l'Associació de Professionals de la Dansa de Guipúscoa. Argomaniz dirigeix una obra que porta la seua mirada a les vides dels homes “de mar”. Les vides i la fortuna d'aquests arrantzales articulen la coreogràfica d'una obra que preten descriure el esforç, la  soledat i el dolor que embolica cada comiat.

Dot To Dot és el títol de la penúltima peça, obra de Lukas Timulak. En ella, el coreògraf eslovac explora les connexions i els punts en comú entre ballarins, les seues dinàmiques de trobada i desacord, les posicions fixa, però també el comportament del grup enfront de l'individu. Ingredients que formen part de l'esperit de cerca que jalona la trajectòria de Timulak des de fa molts anys.

L'espectacle es tanca amb la peça Casi Humano, de l'israelià Itzik Galili, creador de nombroses produccions per a companyies internacionals com el Staasballet Berlin, el Ballet d'Israel o el Ballet de l’Opéra National de Bordeaux. Casi Humano és una obra que denuncia la manera en què "l'absurd es torna quotidià i la necessitat de mirar el present". “Ens oblidem d'abraçar l'ací i ara mentre que els plans del demà ens acosten a la nostra pròpia mort”, reconeix l'autor.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas