L’Aula de Cinema busca talento emergente
Se celebrarán del 26 al 28 de abril en el Centre Cultural La Nau bajo la nueva dirección de la profesora e historiadora Áurea Ortiz
VALÈNCIA. El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València i la Fundació General de la Universitat van llançar a principis d'abril DocuVir.20, un festival de curtmetratges online sobre les noves formes de sociabilitat i solidaritat en temps de la Covid-19. El certamen, que compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de València, estarà obert a la recepció de propostes fins al pròxim 20 de maig.
DocuVir.20 és una iniciativa gratuïta en la qual pot participar qualsevol persona major d'edat. El seu objectiu és recopilar i compartir reflexions i experiències positives en l'actual context de pandèmia i confinament global, oferint, a més, un Premi al Millor Curtmetratge i un altre al més votat pel públic. Fins al moment ha rebut un bon nombre de propostes, entre les quals es troben algunes signades per destacats noms del curtmetratge espanyol.
És el cas del realitzador i productor Guillermo Alcalá-Santaella, autor de treballs com La petite fille (2014), Continuidad de los parques (2015) o La Sierra (2017), que es va emportar, entre altres guardons, el de millor guió en l'XI Premi Europeu de Cinema Universitat de Sevilla i també el de millor guió per a projecte de curtmetratge de la Universitat de València. Alcalá-Santaella, cineasta valencià establit a Alacant, signa ara per a DocuVir.20 el curtmetratge documental My Funny Quarantine, que pot vore's, com la resta de propostes seleccionades fins al moment, en el canal de YouTube del Centre Cultural La Nau.
Un altre dels curtmetratges a concurs en aquest festival és Robot Delivery, un treball d'animació a càrrec de Ferran Carbonell, dissenyador gràfic i multimèdia que imparteix classes en l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic. Robot Delivery ens acosta el llarg viatge al voltant del món que ha de realitzar un robot per a lliurar un paquet al seu destinatari enmig de la crisi de la COVID-19.
També han presentat el seu curt a DocuVir.20 Laura i Sira Cabrera, bessones cacerenyes establides a Madrid que es dediquen a l'ensenyament de l'Expressió Plàstica, fan exposicions de pintura, escultura i gravat i són autores de desenes de peces de videoart amb les quals han participat en més d'un centenar de festivals. En plena quarantena ens presenten ‘Monólogo’, definit per les germanes Cabrera com “un diàleg amb la mort”, “un enfrontament” o “un conjur” que persegueix animar-nos a “eixir amb força i bellesa” d'aquesta dura crisi.
DocuVir.20, organitzat pel Vicerectorat de Cultura i Esport i la Fundació General de la Universitat de València a través de l'Aula de Cinema i l'Observatori Cultural de la Universitat, es planteja com un laboratori de curtmetratges per a la innovació sociocultural i romandrà obert a la recepció de nous treballs fins al 20 de maig. La inscripció es realitza online a través de la plataforma festhome.com i cada participant pot enviar tantes propostes com vulga, sempre que tinguen una duració d'entre 30 segons i 3 minuts i giren entorn de la pandèmia de la COVID-19 i de les experiències noves que la necessitat de repensar la nostra societat i repensar-nos a nosaltres mateixos en aquesta situació extraordinària estan impulsant.
Aquest certamen de curts online té el suport de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana i de la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de València, i compta, a més, amb una imatge dissenyada per la il·lustradora i dissenyadora gràfica valenciana Patricia Bolinches.
Se celebrarán del 26 al 28 de abril en el Centre Cultural La Nau bajo la nueva dirección de la profesora e historiadora Áurea Ortiz
La programación incluye dos ciclos de proyecciones y presentaciones a cargo de invitados de excepción, entre los que destacan directores de importantes certámenes