'La defensa del dragón' i 'La mujer del padre' es projectaran al festival Cinema Jove el 27 de juny. Ambdues són creacions de directores femenines i llatinoamericanes
VALÈNCIA. Dues mostres femenines del talent jove llatinoamericà es donen cita el 27 de juny en la Secció Oficial de Llargmetratges de Cinema Jove. La directora brasilera Cristiane Oliveira participa a concurs amb la seua òpera primera 'La mujer del padre' i la debutant colombiana Natalia Santa presenta ‘La defensa del dragón’.
L'òpera primera de Cristiane Oliveira, 'La mujer del padre', beu de dues fonts. La primera és personal, les sensacions que li va provocar la trobada amb el seu pare als 17 anys, després d'una relació distant. La segona és professional, l'interès que li va despertar l'angoixa de la pèrdua de la memòria entre les persones que pateixen sobtadament de ceguesa durant la recerca del seu primer curt 'Messalina' (2004), exhibit en 20 mostres internacionals i reconegut amb 13 premis. L'actor protagonista, Marat Descartes, presentarà la pel·lícula al públic de la sala Berlanga de la Filmoteca de València en la projecció de matí, a les 20:00 hores. Al final de la passada compartirà un torn de preguntes i respostes.
El film està ambientat en la regió fronterera de Torquato Severo, un dels molts llocs de Brasil que van entrar en decadència econòmica amb la finalitat dels trens de passatgers en la dècada dels cinquanta. L'entorn ajuda a subratllar la condició d'aïllament i de desubicació de l'adolescent que protagonitza el film, filla d'un home cec. 'La mujer del padre' va rebre tres premis en el Festival de Riu, direcció, fotografia i actriu de repartiment i el premi Abraccine de la Crítica en la Mostra Internacional de Sao Paulo.
Un professor d'escacs, un rellotger i un homeópata són els protagonistes de l'òpera primera de Natalia Santa, 'La defensa del dragón'. La directora de Bogotà ha fet història en ser la primera colombiana seleccionada en la prestigiosa Quinzena dels Realitzadors del Festival de Cannes, que en el passat ha seleccionat a autors avui consagrats com Martin Scorsese, Michael Haneke, Spike Lee i Sofia Coppola. La seua pel·lícula és un homenatge al centre històric de la capital, inspirat en el treball fotogràfic del marit de la realitzadora, Iván Herrera, que en les seues sèries ha retratat negocis en decadència que es resisteixen a tancar, com el club d'escacs Lasker.
Els seus protagonistes han trobat confort en els confines de les seues rutines, i eviten enfrontar el fracàs coste el que coste. Quan aquesta comoditat es posa en risc, cadascun dels personatges haurà d'esbrinar que en la vida, com en l'amor, mai és massa vesprada per a arriscar-se. La directora Natalia Santa presentarà la pel·lícula al públic de la sala Berlanga de la Filmoteca de València en la projecció de matí, a les 22:30 hores.