Hoy es 19 de enero
GRUPO PLAZA

del 12 al 14 de setembre

El Centre del Carme reuneix artistes, investigadores i escriptores en unes jornades sobre art, biologia i tecnologia

L’exposició ‘Zoextropía’ transforma l’espai en un laboratori científic o museu de ciències naturals les obres del qual s’aproximen a la ciència-ficció o al món de la cibernètica

12/09/2019 - 

VALÈNCIA. ‘Zoextropía’, que es podrà veure fins al pròxim 22 de setembre, proposa una selecció de pràctiques artístiques que es troben en la frontera entre ciència i tecnologia, i que aborden els límits entre el que és humà i el que és no humà, entre el que és bell i el que és sinistre.

L’exposició reuneix les obres de Marco Donnarumma (Nàpols, 1984), Renaud Marchand, Yvonne Roeb (Frankfurt, 1976), Suzanne Treister (Londres, 1958), Lu Yang (la Xina, 1979), Pinar Yoldas (Turquia, 1979) i Alan Warburton (Escòcia, 1980).

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha manifestat que “aquest projecte ens presenta diferents manifestacions artístiques que exploren els límits entre ciència i tecnologia per a acostar-nos nous corrents de pensament que imperen en la comunitat artística internacional i les formes de poder de la humanitat sobre la resta de la naturalesa”.

Les ‘Trobades Zoextropía’ abordaran alguns aspectes de l’exposició des de diverses perspectives i formats. Els seus participants aportaran, des del seu àmbit d’acció, qüestions i reflexions sobre l’art, la biologia, la ciència i la teoria. Introduirà les trobades la comissària de l’exposició, María Morata, amb una visita guiada acompanyada pels alumnes del màster PERMEA de mediació i educació a través de l’art, que han dissenyat els programes de mediació i educació artística de la mostra.

La comissària de ‘Zoextropía’ ha assenyalat que “aquest projecte investiga la nova forma de pensament, segons la qual el poder i la intel·ligència pertanyen a tota la matèria i no només als humans, amb la qual cosa se superal’antropocentrisme i la centralitat del subjecte del pensament occidental. Segons aquesta teoria tots estem connectats amb una vitalitat independentment de la nostra forma biològica”.

El dijous 12 es farà la presentació a les 18:00h, el divendres 13 de 11 a 18 hores Momoko Seto ofrirà un taller de fotografia on seran els participants, els quals crearan els seus propis macromons i micromons (no cal tindre coneixements previs). Per a tancar les jornades el dissabte 14 es farà de 11.00 a 14.00 hores. ‘El nuestro es un mundo en vértigo’. Una lectura conjunta, atenta i entretallada del ‘Manifest xenofeminista’, Sonia Fernández Pan. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas