Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

dilluns 14 d'octubre

El Dia de les Escriptores proposa explorar l'amor en la literatura des de la perspectiva femenina

La quarta edició d'aquest aconteciment promogut per l'associació Clásicas y Modernas reconeixerà les aportacions de les valencianes María Beneyto, Francisca Aguirre i Carmen Alborch

7/10/2019 - 

VALÈNCIA. Revisar el significat que han donat les autores de tots els temps a l'amor per a reflexionar sobre aquest sentiment des d'una òptica contemporània. Aquest és l'objectiu que el Dia de les Escriptores s'ha marcat en la seua quarta edició, que se celebrarà el pròxim dilluns 14 d'octubre.

Aquesta iniciativa de caràcter estatal promoguda per Clásicas y Modernas, associació sense ànim de lucre que treballa per la igualtat de gènere en la cultura, comprén activitats en diverses ciutats del país, així com una Editatona, és a dir, una jornada d'edició en Wikipedia per a millorar els continguts sobre escriptores. Organitzada juntament amb Wikimedia España, aquesta acció busca visibilitzar el llegat literari d'autores hispanes i hispanoamericanes a través de l'edició, la creació i la millora d'articles en l'enciclopèdia lliure des d'una perspectiva de gènere.

Per la seua part, ací, a València, s'ha organitzat un acte a la Biblioteca de la Dóna per a eixe mateix dia, a les 18.30 hores, en el qual es procedirà amb una lectura col·lectiva de textos pertanyents a altres autores seleccionades per a aquesta ocasió, com serà el cas de les valencianes Maria Beneyto, Francisca Aguirre i Carmen Alborch.

A més el 24 d'octubre tindran lloc dos taules redones: Libros que cambiaron mi vida i Bibliotecas e igualdad de género. En la primera, huit dones rellevants de diversos sectors professionals compartiran les seues reflexions i experiències sobre la importància que les biblioteques, la lectura i el llibre han tingut tant en la seua trajectòria professional i desenvolupament personal. Entre les participants estaran Nuria Coronado, Mara Dierssen, María Vargas, Patricia Ferreira, Susana Fortes, Blanca Lleó, Inés Fernández Ordóñez i Sole Giménez.

Para saber más

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email