GRUPO PLAZA

'Salvador, història d'un miracle quotidià'

El guanyador del Goya, Hwidar, torna a contar una història entre vagons, impulsada per Las Naves

31/10/2017 - 

VALÈNCIA. “Coincidència no buscada però igualment màgica”, així resumeix el premiat director de Ceuta, Abdelatif Hwidar, la casualitat que just 10 anys després del rodatge de Salvador, història d'un miracle quotidià, haja arrancat la producció d'un altre curtmetratge l'acció del qual transcorre també a l'interior d'un vagó. 

Encara que l'obra que li va valdre el Goya al millor curtmetratge girava entorn de l'atemptat de l'11- M,  hi ha diversos trets comuns. A més de repetir espai, també està l'ingredient comú de "la provocació". El director ho resumeix així: “en aquest curt també armem el guió amb la intenció de remoure la consciència de l'espectador”. Encara que, a diferència de Salvador, aquesta vegada el premiat realitzador es val d'un humor negre però subtil. 

Aquest projecte ha sigut impulsat per la Regidoria d’Igualtat i del centre d'innovació Las Naves que amb el seu objectiu fundacional "d'apostar per la innovació tenint a les persones com a epicentre", va veure clar que la història que volia explicar Abdelatif Hwidar posava en la palestra temes com la igualtat de gènere. “Encara queda molt per fer en justícia de gènere i el sector de la creació hem d'aportar el nostre granet d'arena pera generar reflexions individuals i, en definitiva, debat social”, apunta Hwidar. 


Aprofundint de nou en les coincidències de l'actual projecte amb el qual va guanyar el Goya en 2008, de nou els Tallers de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana han sigut el set triat per a rodar aquesta història. Si en el seu moment va ser l'interior d'un tren de rodalies, aquesta vegada l'acció es desenvolupa a l'interior d'un metre. Hwidar confessa: “Encara que encara no podem desvetlar el nom del curt, sí que puc dir-vos que la nostra protagonista no callarà davant una d'aqueixes injustes quotidaneitats que, per costum, solem acceptar sense dir res”. 

I per a acabar amb el capítol de coincidències, la cinta estarà muntada per al 25 de novembre coincidint amb la celebració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona.

La productora valenciana La Marmota Insomne produeix aquest curtmetratge que ha comptat amb un equip de 60 professionals, la majoria de València, entre els quals destaquen l'actriu protagonista Clara de Luna i l'actor protagonista Marco Huertas. El guió parteix d'una idea original de Chon González i està elaborat per González i Hwidar.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email