GRUPO PLAZA

dos propostes que arriben de Catalunya i les Illes Balears

El teatre català i balear estrena obres al Micalet de València

26/09/2017 - 

VALÈNCIA. Després d’un començament de temporada carregat d’èxit amb artistes com Eugeni Alemany, Maria Juan i Patrícia Pardo, el Teatre Micalet segueix fidel a la seua línia de programació per donar veu a propostes que arriben de Catalunya i les Illes Balears. Setembre acaba amb la història de l’exili de l’escriptor Antoni Rovira i Virgili a l’espectacle Els darrers dies de la Catalunya republicana i octubre comença amb un intrigant assassinat al muntatge Fuita i martiri de Sant Andreu Milà.

L’actor Jordi Hervàs és Antoni Rovira i Virgili i en primera persona narra el seu viatge sense retorn amb la seva família i diverses personalitats polítiques i culturals fins a França. L’espectacle és un diàleg entre el personatge Antoni Rovira i Virgili i un violoncel·lista que s’expressa amb el seu instrument per posar so als efectes ambientals com la pluja, el soroll d’un cotxe en marxa, i també per acompanyar el text amb melodies de cançons molt simbòliques de Catalunya. Un muntatge contra l’oblit que estarà en cartell del 28 al 30 de setembre en tres úniques funcions i que connecta multitud de temes dels anys 30 amb l’actualitat com són les relacions entre Catalunya i Espanya, els èxodes per Europa i la por a la pèrdua de la pròpia identitat.

Del 5 al 8 d’octubre és el torn de Fuita i Martiri de Sant Andreu Milà que adapta al teatre el llibre de Miquel Àngel Riera, un dels escriptors més representatius de la literatura mallorquina. Aquesta història, profundament humana i dotada d'un emotiu contingut ètic és una bona opció per tal d’apropar-nos a les Balears i entendre a la seva gent i els seus costums.

Els actors Joan Gomila i Sebastià Adrover de la companyia mallorquina La Fornal protagonitzen un espectacle carregat d’intriga i suspens al voltant d’un assassinat. Un muntatge que actualment està de gira per tot el país i arriba al Teatre Micalet.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme