GRUPO PLAZA

14 I 15 DE FEBRER

El TEM presenta 'Las Canciones', un homenatge a l'art de saber escoltar

El  dramaturg argentí Pablo Messíez dóna curs a la seua passió per la música i l'alimenta d'emocions i referències a Tres germanes de Txèkhov

10/02/2020 - 

VALÈNCIA. Després de presentar la setmana passada una programació amb el text i la paraula com a grans protagonistes, al Teatre El Musical posa en escena els pròxims 14 i 15 de febrer Las canciones, una reflexió sobre el poder transformador de la música signada pel dramaturg argentí Pablo Messiez. Melòman confés, Messiez ha jugat amb el poder de la música en tota la seua obra anterior, fins que un dia va decidir convertir-la en l´epicentre d´una de les seues creacions: “Las cancones naix del desig de ocupar-nos d´el sentit sempre obert, el primer: l´escoltar. Escoltar el món i escoltar la seua música contra la qual cap parpella protegeix ja que, com diu Quingard, cap parpella es tanca sobre l´orella”.

Messiez pren com a referència l´estructura del clàssic de Txékhov Tres germanes per construir un relat sobre el dol, els secrets i les relacions familiars, sense renunciar a l´humor en cap moment i sempre amb les cançons com a eix vertebrador de la narració: de Jacques Brel a Liza Minnelli passant per Cecilia Bartoli o Tom Waits, i així fins a aconseguir la vintena de composicions que s'escolten al llarg de la representació. Els protagonistes, Ivan, Olga i Irina, són tres germans que, des de la mort del seu pare -un reconegut músic- fa just un any, es dediquen a escoltar cançons sistemàticament com a única via per fugir del món que els envolta. Un dia, el ritual d´escolta es veurà interromput per la presència de dos músics, seguidors del pare mort, que canviaran per sempre les vides de tots ells.

Pablo Messiez (Buenos Aires, 1974) es va formar en interpretació i va començar treballant per a grans directors d´escena d´Argentina com Leonor Manso, Cristian Drut o Daniel Suárez Marsal. El 2007 debuta com a dramaturg i director amb l´obra Antes, el que suposaria l´inici d´una brillant trajectòria que, fins a la data, compta amb peces tan importants com Las criadas, Las palabraso El temps que estiguem junts, entre d´altres.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme